VW Tiguan получи Offroad-версия

2410
2018

С новия Tiguan OFFROAD Volkswagen разширява гамата на успешния компактен SUV. Клиентите на новата версия ще получат не само предница с характерен дизайн и по-рустикална визия, но и по-голям ъгъл на атака (24 градуса) за повече проходимост, както и интегрирана защита на задвижващите компоненти. Постоянно добро сцепление осигурява двойното задвижване 4Motion с 4Motion Active Control (система с различни режими на шофиране – „Onroad‘‘, „Offroad‘‘ и „Snow‘‘).

Отвън новата модификация ще бъде разпознаваема по сребристите компоненти по предната броня и праговете, както и по плакетите OFFROAD на В-колоните. От VW предлагат общо 12 цветови комбинации за Tiguan OFFROAD – така че клиентите могат да разчитат на добри възможности за индивидуализация. Серийно джантите са с размер 18 цола, а опционално могат да бъдат поръчани 19- или 20-цолови. За задвижването се грижи комбинация от мощен дизел със 150 конски сили и 7-степенна DSG-трансмисия.

Лансираният през 2007 г. Tiguan е един от бестселърите на VW – до момента от него са реализирани около 4,6 млн. бройки. Въведената през 2016 втора генерация на модела беше първият Volkswagen на MQB-платформата. През 2017 г. се появи по-дългият с 22 сантиметра Tiguan Allspace, който предлага до 7 места. До края на септември 2018 от двете модификации са продадени общо над 600 000 бройки по целия свят.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин