VW Tiguan на 8-9 години: какво казва статистиката на TÜV?

2203
2018

Докладът на TÜV за 2018 г. ни информира, кои автомобили са надеждни и в добро състояние и след години. AUTO BILD ще ви представи най-добрите 15 SUV-а, които са препоръчителни като употребявани

8-9-годишни:  • година на производство: 2007 до 2016 •  Това може: оставете се да бъдете удобно превозвани! Качването е много лесно. С адаптивното окачване DDC е изключително комфортно. Това ни изнервя: според ADAC има информация за дефектни датчици за налягане на турбото, „стачкуващи ръчни спирачки и проблемни ключалки на запалването. По време на продължителния ни тест задните спирачни дискове и накладки трябваше да бъдат сменени след 75 000 километра. Прескочилите или скъсани ангренажни вериги при 1.4 TSI водят до повреда на двигателя.

Извод: колко добре щеше да се представя Tiguan на техническия преглед, ако не бяха дефектите по окачването и спирачните дискове. Иначе като цяло на фона на статистиката на компактните SUV-ове повечето модели Tiguan издържат техническия преглед без проблеми. Ако изключим познатите ни дефекти, Tiguan е сравнително препоръчителен.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин