VW Polo с над 400 к.с.

2303
2019

Досега серийно VW Polo разполагаше с максимум 220 к.с. Тунинг специалистите от са изтръгнали от 2-литровия мотор на Polo R WRC цели 420 к.с.!

Хот хечовете са екстремно почитани! Нека споменем Renault Clio RS, Ford Fiesta ST или VW Polo GTI. 200 к.с. и 320 нютонметра максимален въртящ момент са гаранция за удоволствие с тежащия 1,4 тона модел. Това, че малкият автомобил може да понесе още, бе доказано и от самите Volkswagen: от предшественика на актуалното Polo имаше версия R WRC – специален модел с 220 к.с., по-мощен от   сегашното Polo GTI.

За тунинг-специалистите от Wimmer тази мощност служи като изходна позиция! С оптимизирани турбина и интеркуулер, подобрен приток на въздух, бензинова помпа с налягане 6 атмосфери, спортен катализатор, нова ауспухова уредба и няколко софтуерни трика хората от Солинген са успели да изтръгнат от 2-литровия мотор 420 к.с. и 651 нютонметра. От Wimmer не дават информация за това, за колко време малкото Polo спринтира до темпо 100 км/ч, но със сигурност е по-бързо от оригиналното WRC. на него са му нужни 6,4 секунди. Известна е обаче максималната скорост: вместо малко под 250, вариантът на Wimmer вдига 280 км/ч.

Цената на ъпгрейда? Приблизително се равнява на цената на нов VW Up. От Wimmer искат около 20 500 лв. Освен това тунинг-специалистите предлагат за модела въздушен филтър на K&N, окачване с регулиращи се пружини на KW и 18-цолови джанти BBS. По отношение на външния вид от Wimmer са се ограничили с до няколко лепенки по версията си на Polo.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин