VW Polo с над 400 к.с.


23
мар.
2019

Досега серийно VW Polo разполагаше с максимум 220 к.с. Тунинг специалистите от са изтръгнали от 2-литровия мотор на Polo R WRC цели 420 к.с.!

Хот хечовете са екстремно почитани! Нека споменем Renault Clio RS, Ford Fiesta ST или VW Polo GTI. 200 к.с. и 320 нютонметра максимален въртящ момент са гаранция за удоволствие с тежащия 1,4 тона модел. Това, че малкият автомобил може да понесе още, бе доказано и от самите Volkswagen: от предшественика на актуалното Polo имаше версия R WRC – специален модел с 220 к.с., по-мощен от   сегашното Polo GTI.

За тунинг-специалистите от Wimmer тази мощност служи като изходна позиция! С оптимизирани турбина и интеркуулер, подобрен приток на въздух, бензинова помпа с налягане 6 атмосфери, спортен катализатор, нова ауспухова уредба и няколко софтуерни трика хората от Солинген са успели да изтръгнат от 2-литровия мотор 420 к.с. и 651 нютонметра. От Wimmer не дават информация за това, за колко време малкото Polo спринтира до темпо 100 км/ч, но със сигурност е по-бързо от оригиналното WRC. на него са му нужни 6,4 секунди. Известна е обаче максималната скорост: вместо малко под 250, вариантът на Wimmer вдига 280 км/ч.

Цената на ъпгрейда? Приблизително се равнява на цената на нов VW Up. От Wimmer искат около 20 500 лв. Освен това тунинг-специалистите предлагат за модела въздушен филтър на K&N, окачване с регулиращи се пружини на KW и 18-цолови джанти BBS. По отношение на външния вид от Wimmer са се ограничили с до няколко лепенки по версията си на Polo.

Още по темата

Card image cap
Руснаци подготвиха „наточен“ GLE Coupé за Женева

14
февр.
2017

Тунинг компанията TopCar разработи карбонов кит за хитовото SUV-купе на Mercedes

Card image cap
С тази Octavia шега не бива

10
окт.
2017

Тунинг фирмата Abt преработи комби версията на практичната „чехкиня“ и я „напомпа“ с 300 конски сили

Card image cap
Годзила изяжда бика

8
апр.
2016

На състезателна писта в Бахрейн тунингован Nissan Skyline се изправя срещу Lamborghini Aventador. Резултатът едва ли е бил приятен за водача на Lambo-то

Card image cap
Тествахме безмилостното RS 3 на МТМ с 500 к.с.

24
ное.
2016

Над 500 „коня“, скромен външен вид и брутално ускорение с върховен звук: това е Audi RS 3 R на MTM. AUTO BILD го изпробва

Card image cap

В последния брой:

Архив >