VW Polo на старо: защо всички тичат подире му

Предсказуем като чиновник, точен като часовник... има много причини да изберете евтиния употребяван VW Polo.


15
ян.
2018

Всъщност аз самият следва да знам отлично отговора на този въпрос… дори и напредналите във възрастта си Polo, никога не залежават по автокъщите.

През студентските ми години в средата на 90-те с неохота ползвах трамвай за маршрута между общежитието, университета и ежедневните купони – това отнемаше много време, а е известно, че времето на студентите никога не достига. Също както и парите… Затова решението изкристализира под формата на VW Polo 1.0 с мощност от 45 к.с. и спартанско оборудване, граничещо с посегателство над човешките права. В същото време обаче това возило ми осигуряваше максимална мобилност при минимални разходи – какво повече му трябва на един студент?

Този син цветови нюанс подхожда отлично на Polo

Днешните студенти, намиращи се в подобна ситуация, са oще по-улеснени – с годините позастаряващият Polo стана далеч по-евтин, но не и по-лош… В статистиките на TUV той заема достойно място сред групата на вдъхващите доверие превозни средства, а технически зле са единствено екземплярите, лишени от собствениците си от каквато и да било грижа и поддръжка.

ВИЖТЕ ОБЯВИ ЗА VW POLO В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Това гърне е свършило… Изпускателните уредби на Polo не се славят с особена издръжливост

Малкият мотор с 45 к.с. се държи образцово на бензиностанцията

Еднолитровият двигател е образец на бензиностанциите и в добри дни може да се задоволи с по-малко от 6 л бензин… Той обаче никак не обича дълги пътувания по автомагистрали. Въпреки че неговите 45 к.с. са далеч от прилагателното „динамични“, те са предостатъчни, за да скъсат ангренажния ремък и да предизвикат необходимост от скъпоструващ ремонт. При прегряване на четирицилиндровия агрегат се налага поставянето на нова гарнитура на главата на цилиндровия блок, което също е скъпа операция в сервиза. От личен опит обаче знам, че тази относително проста операция може да бъде свършена и със собствени сили… Роlо не обича и студа, който може да причини редица съвсем небезобидни увреждания по двигателите. Въжето на съединителя при Polo не се числи към най надеждните връзки между трансмисията и педала – без значение от вида на двигателя, работещ под предния капак на автомобила. И в този случай обаче става дума за проста конструкция, която позволява подмяната да се извърши за кратко време.

Още по темата

Card image cap
Mercedes SLK за 10 000 лв. – дали е добра идея?

29
авг.
2017

Скъпите автомобили доставят най-голямо удоволствие, когато загубата на стойност вече е зад гърба им. Същото е положението и при открития Mercedes. Роудстърът вече е достигнал най-ниското ценово равнище. Едва ли ще поевтинеят повече...

Card image cap
Mazda 3 на старо: отличникът

14
юни
2017

Mazda З е страхотен автомобил - поне на пръв поглед. Само да го нямаше проблема с ръждата ...

Card image cap
Mercedes R-класа: простор на промоция

19
сеп.
2017

Всъщност това е моделът с най-голяма загуба на стойност: 11 години след представянето на модела R-класата се предлага на цени, по-ниски с до 80%. Износителите отдавна са установили това. И изкупуват наред

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: