AUTO BILD България / VW Passat B8 с тунинг от B&B: динамичният товарач

VW Passat B8 с тунинг от B&B: динамичният товарач

Продуктите на концерна VW са специалността на германската тунинг компания B&B. Най-новият неин проект е Passat B8, който благодарение на много тунинг мерки е с увеличена до 300 к.с. мощност


14
авг.
2017

През последните месеци в германската тунинг фирма B&B е кипял упорит труд. Нов VW Passat означава нов мегапроект. Защото комбито бестселър от Волфсбург докарва много от хляба на индустрията, издържаща се от модификации по автомобилите. Но който иска да генерира високи печалби, трябва да успее да отговори на вкуса на масата. B&B има 30-годишен опит в областта – и има там е нейната сила. Компанията предлага широка и разнообразна тунинг програма за Passat. Tя започва с повишение на мощността – в първата фаза увеличено с 0,2 бара налягане на турбото и промени по електрониката „изстискват” 35 к.с. отгоре при 2.0 TDI. Така достигането на 275 „коня” излиза около 2600 лв. На който не му е достатъчно, трябва да поръча следващото ниво – с 300 „коня” и 630 Нм максимален въртящ момент.

За допълнителните промени по всмукателния тракт, интеркулерната система и генерацията тунерите ще ви таксуват допълнително с близо 8000 лв. За същите пари има спирачна система с 4- и 6-бутални апарати – която е хубаво да поръчате след „напомпването” на мотора. Passat става значително по-стабилен в завоите със спортните пружини, благодарение на които колата „слиза” с 25 мм. Който иска и регулируеми амортисьори, ще трябва да се „бръкне” с 3000 лв. От B&B са подготвили и нови стабилизиращи щанги – за 1000 лв.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин