AUTO BILD България / VW Passat (B8) от HGP: това комби вдига 300!

VW Passat (B8) от HGP: това комби вдига 300!

Тунинг компанията HGP е превърнала VW Passat (B8) от „бебевоз” в истинска „бегачка” с 480 к.с., способна да развие максимална скорост 300 км/ч!


30
авг.
2017

Когато човек си купува VW Passat (B8), обикновено първата му мисъл не е да се изявява като (уличен) състезател или да чупи рекорди за скорост. Комбито е обичано от прагматиците, които искат да превозват децата си и да нямат проблеми с натоварването на багажа за отпуската. Момчетата от HGP обаче виждат нещата по друг начин. Специалистите от Омден, Германия, са известни със своите брутални турбопроекти на базата на модели на Volkswagen, Audi и Seat. Естествено, и Passat от актуалното поколение В8 не е убягнал от погледа им. Момчета са се фокусирали върху комбито с 2-литров TSI (280 к.с.) и пакет R-Line. В лицето на тази машина човек получава много динамичен „товарач“ – с добра база за надграждане. Посредством спортен въздушен филтър K&N, комбиниран с модифициран всмукателен тракт, както и с ново турбо скромният Passat генерира… 480 конски сили! За постигането на тази впечатляваща мощност са правени и други подобрения – помпа с високо налягане с друг диаметър на буталото, софтуерни модификации за премахване на ограничението на скоростта и ауспухова система от стомана с клапи и с ново крайно гърне.

Така HGP превръща машината за „памперс бомбардировачите” в истински шосеен снаряд. Промененият софтуер за контрол на трансмисията с два съединителя гарантира спринт от 0 до 100 км/ч за под 4 сек, а максималната скорост е 300 км/ч! Адекватното отрицателно ускорение е гарантирано от керамични спирачки с червени апарати – с тяхна помощ колата ще бъде приятна и за пистово каране. И колкото всеобхватни са подобренията под ламарините, толкова скромни са тези отвън – към пакета R-Line са добавени единствено алуминиеви джанти OZ Racing. Явно от HGР са преценили, че са поработили достатъчно върху колата, както и че тя е красива и в (почти) сериен вид.

Още по темата