Нашите съвети » VW ID.4 GTX: 332 км със 130 км/ч по магистралата

VW ID.4 GTX: 332 км със 130 км/ч по магистралата

1904
2022

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи. Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

VW ID.4 GTX: 332 км

VW ID.4 GTX: спортната версия на ID.4 притежава двойно задвижване и 299 к.с., което е достатъчно за вдигане на максимална скорост от 180 км/ч. Цената на модела в Германия е около 98 000 лв. Възможно е бързо зареждане с до 125 кВт. Пробегът на модела от Волфсбург при движение с постоянни 130 км/ч по магистралата: 332 километра. Изненадваща е разликата в пробега в сравнение с идентичната в техническо отношение Skoda Enyaq – 16 километра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ