VW ID.4 – с повече мощност и нова инфотейнмънт система

1210
2023

Първият електрически SUV на VW се нарича ID.4 – сега моделът се предлага с по-голяма мощност, по-голям пробег и нова инфотейнмънт система

Инфотейнмънт-система и електромотори от ID.7 в ID.4 и ID.5

Неотдавна двата електрически SUV-а на VW бяха оборудвани с ново електрическо задвижване, както и с преработена инфотейнмънт система. Така моделите вече разполагат с нова мощност: 210 кВт. (286 к.с.) и 545 Нм максимален въртящ момент. При GTX-версиите мощността е увеличена на 250 кВт. (340 к.с.). Максималната скорост на GTX-моделите остава ограничена на 180 км/ч, при Pro-моделите тя е вдигната от 160 на 180 км/ч.

Не само мощността е увеличена, а и пробегът. Всички ID.4 и ID.5, оборудвани с новата батерия със 77 киловатчаса изминават по WLTP повече километри. ID.4 Pro е увеличил пробега си със 17 километра до  550 километра, а ID.5 Pro – с 11 километра до 556 километра. Повишената е мощността на зареждане на моделите.

Във вътрешното пространство електромобилите от Волфсбург имат нова инфотейнмънт система и ново поколение на софтуера. Така системата трябва да стане по-бърза и да предоставя на разположение по-голям брой функции. Освен това серийно ще бъде монтиран 12,9-инчов дисплей. Асистентът за гласови команди също е преработен, както и управлението на мултифункционалния волан, Head-up-дисплея и лостът за режимите на движение. По отношение на цените няма промени.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин