VW Golf GTI TCR – готов за пистата

Състезателният Golf ще се появи през 2016 г. с легендарната абревитура GTI в името. Моторът идва от Golf R, но има значително по-висока мощност

0803
2016

От 11-ти март VW ще предаде автомобилите на частни отбори в Шампионата за туристически автомобили на Испания на новите им собственици. Новост е, че Golf TCR ще носи в името си „магическите“ за приятелите на VW инициали GTI. Разработеното специално за GTI TCR окачване прави колата с 40 см по-широка, отколкото в серийния вариант. 18-цоловите джанти, предният сплитер и карбоново антикрило трябва да осигуряват повече стабилност на пистата.

Пилотът седи в специална седалка тип „корито“ с протектори за главата и е защитен от ролкейдж, направен по изискваниятa на FIA. За управлението на мощността се използва секвенциална трансмисия с „пера“ на волана. Под капака работи познатият от Golf R 2-литров турбомотор, който тук генерира 330 к.с. и 410 Нм. VW Motorsport е разработил GTI TCR съвместно със Seat, защото испанците имат стабилен опит в областта с Leon Cup.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин