VW Golf 9: новото поколение на Golf под въпрос

1208
2022

Ще има ли Golf 9? Заради планираната норма на вредни емисии Euro 7 и нарастващото значение на електрическата мобилност, бъдещето на Golf е неясно

Ще се появи ли Golf 9? VW не вижда в средносрочен план в двигателите с вътрешно горене евтина алтернатива на електрическата мобилност. Също така и заради бъдещата норма Euro 7 се очакват по-високи цени. Затова Volkswagen поставя под въпрос бъдещето на Golf – дали сегашният Golf 8 ще има наследник още не е ясно.

От VW очакват заради влизането на новата норма за вредни емисии Euro 7 по-сложното почистване на отработените газове да вдигне цената на автомобил с от 3000 до 5000 евро. При малките автомобили почти няма да си струва – разходите и базовата цена ще бъдат твърде високи.

От 2025 г. се очаква на пазара да се появят електрически малки автомобили – освен ID.2 ще има още модели наVW, Skoda, Seat и Cupra. С базови цени от порядъка на 50.000 лв. електрическата мобилност трябва да стане по-атрактивна. Пробегът на тези електромобили трябва да стане около 350 до 400 километра – в момента това е психологическа спънка.

Затова засега не е ясно, дали най-продаваният автомобил в Европа Golf ще получи наследник. В момента във Волфсбург работят по фейслифта на актуалния Golf 8.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин