VW Golf 7 R с 5-цилиндров мотор от Audi и 740 к.с. (видео)

1407
2020

На пръв поглед този VW Golf 7 R изглежда сериен, но под капака му се крие легендарният 5-цилиндров мотор на Audi RS 3!

VW Golf R с петцилиндров мотор! Това е мечтата на много фенове на VW, но хората от Волфсбург ще пуснат и новия Golf 8 R с 4-цилиндров двигател. Тоест за съжаление отново няма да има 5-цилиндров агрегат за Golf R! Или пък ще има? Сега се появи видео на модифициран от тунинг-специалистите от TTE Golf 7 R, задвижван от 5-цилиндровия мотор на Audi RS 3. Мощността му? 740 к.с. Дълго време имаше спекулации, дали новият Golf R няма да се появи с легендарния 5-цилиндров агрегат на Audi. Сега обаче стана ясно, че новият Golf 8 ще продължи да залага на 4-цилиндров двигател във версията си R. Мощността му ще бъде максимум 333 к.с.

Ако все пак искате Golf R с 5-цилиндров мотор, можете да се обърнете към германските тунинг-специалисти от „The Turbo Engineers“, съкратено TTE. Момчетата от Дахау са монтирали още преди половин година на Golf 7 R един 2,5-литров 5-цилиндров мотор на Audi. От TTE обаче не са били доволни от серийните 400 к.с. и затова са монтирали собствения си турбокомпресор TTE-700, чиято мощност в комбинация с още някои модификации достига до 740 к.с. За всички водачи на Audi: турбокомпресорът TTE-700 струва 10 500 лв. Ако ви трябват нови тръби и други, цената скача на 15 500 лв.  

Във видео от миналата година Golf демонстрира своята мощност. С Launch Control петцилиндровият двигател вдига на половин миля над 261 км/ч и в две надпревари побеждава едно RS 3, а после дори и едно RS 6 C7. В състезанията присъства естествено уникалният петцилиндров звук, подсилен от мощно турбо-свистене в случая с този  Golf R.

На външен вид този Golf R прилича на вълк в овча кожа – с изключение на големите керамични спирачки на Audi, новите джанти и по-скоро сдържаното спъкване на каросерията, е запазена серийната външност. Дори ауспуховата уредба на Golf R е запазена от хората от  TTE. Поглед върху двигателния отсек показва, че 5-цилиндровият агрегат се побира безпроблемно в Golf-а. Може би при вида на модела от Волфсбург ще обмислят поставянето на легендарния 5-цилиндров мотор в Golf 8 R!

Вижте видеото тук:

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин