VW Golf 7 GTI се удря с темпо 230 км/ч на магистралата в Skoda!

0610
2020

Водач на GTI иска да заснеме движението си с висока скорост по магистралата в Германия, при което се стига до произшествие със скорост 230 км/ч. Можете да видите видео от катастрофата!

Да даваш газ до дупка на пълна с автомобили магистрала не е особено добра идея. Вероятно този водач на GTI го е разбрал. Човекът снимал с камера движението си по аутобана, когато при скорост 230 км/ч бил засечен в най-лявата лента от водач на Skoda.

Ударът в задницата бил избегнат

В началото на видеото с продължителност 01:27 минути разполагащият с 245 к.с. Golf 7 GTI (версия от преди фейслифта) се движи с 180 к.с. и ускорява в най-лявата лента. При темпо 230 км/ч се вижда как Skoda Rapid Spaceback се изнася в пътната лента на GTI-то. Водачът на Golf-а първоначално дава сигнал с фаровете, а после „скача“ на спирачките, отбивайки малко вляво. Така той успява да предотврати удар в задницата на чешкия автомобил, но все пак се стига до сблъсък. Водачът на GTI казва нещо като „Ей, старче!“ и пускайки аварийните светлини отбива встрани. 

Цялата работа се разминава сравнително безболезнено за двата автомобила – само с няколко ожулвания и счупени странични огледала. Пасажерите са се отървали невредими. Страшен късмет, тъй като удар с такава скорост може да има доста по-сериозни последствия.

Видеото можете да видите тук:

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин