VW e-Bulli от 2022 г.

I.D. Buzz ще наследи от 2022 г. легендарния микробус. Наследникът на VW Bulli ще бъде с електрическо задвижване и ще може да се управлява автономно. VW обещава за микробуса пробег до 600 километра.


9
ян.
2017

След компактната студия I.D. VW показа концепция . От името личи, че това е следващото поколение на VW Bus. А то ще се появи през 2022 г., две години след I.D., като се се движи електрически и автономно. Buzz е базиран на изцяло нова платформа, модулната архитектура за електромобили (MEB). Тя позволява много дълго междуосие от 3,3 метра и благодарение на завиващите задни колела има диаметър на завиване от 11 метра. Тъй като моделът няма двигател с вътрешно горене предните и задните надвеси на каросерията са много къси – като при първото поколение на Bulli.

Buzz няма истинско арматурно табло с уреди. Както и при останалите планирани електромобили на VW, арматурното табло е изместено около 10 сантиметра назад, което осигурява място за краката. освен това кокпитът на всички електромобили на VW е редуциран до волан, Head-up дисплей и тъчскрийн. Най-важната информация се изобразява посредством AR-Head-up-дисплей (Augmented Reality) в 3D върху пътното платно. Останалите данни се изобразяват на нещо като таблет, от него се управляват и всички функции на инфотейнмънт и климатичната системи. Воланът също не е конвенционален. Става дума за тъчпад с капацитивни полета. Посредством тях се настройват режимите на движение (P, R, N и D), мигачите и различните менюта на AR-Head-up-дисплея (Augmented Reality).

Седалките в Buzz са гъвкави. Също както и в актуалния T6 тази гъвкавост се постига посредством система от интегрирани релси за седалките. Облегалките на отделните седалки се сгъват като масички, а третият ред седалки може да бъде превърнат в легло.

Дългият 4,94 метра, широк 1,98 метра и висок 1,96 метра Buzz предлага много място, Багажникът е с вместимост от 660 до 4600 литра, а товарният ръб е с височина 60 сантиметра. Отпред в Buzz можете да поберете до 200 литра. Всички капаци и врати се отварят електрически – отвън посредством сензор.

Електрическото двойно задвижване на I.D. Buzz е със системна мощност от 374 к.с. – има по един електромотор на предната и задната ос. Buzz спринтира за около 5 секунди до 100 км/ч, а максималната му скорост е ограничена на 160 км/ч. Електрическият пробег е с дължина до 600 км, а капацитетът на батерията е 111 кВтч. 30 минути са необходими за зареждането на 80 процента от батерията. Литиево-йонните батерии са разположени в пода на автомобила.  За комфорта се грижат въздушно окачване на задната ос, както и адаптивни амортисьори на двете оси.

От 2025 г. Buzz би могъл да се движи автономно. Натискате леко волана, той се прибира назад в арматурното табло и автопилотът поема управлението. Така водачът ще може да завърти на 180 градуса седалката си и да си общува с пасажерите в автомобила.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >