VW Constellation – познат ли ви е този модел?


23
ян.
2018

Volkswagen е сред най-големите автомобилни концерни на света. за да бъде постигнато това, обаче от германския концерт трябва да предлагат модел във всяка една ниша. Например в Китай VW предлага съвсем различна гама от леки автомобили в сравнение с Южна Америка. Знаете ли, че логото на VW краси предницата и на товарни автомобили?

В Бразилия популярен е моделът VW Constellation – той се произвежда от дъщерната фирма на MAN „Volkswagen Caminhoes e Onibus“ от 2005 г. в бразилския град Резенде. Там през 1980 г. VW стартира производството на товарни автомобили за Южна и Латинска Америка – за да избегне митата и да отговори на изискванията на местните пазари. През 2009 г. MAN поема завода, а след това с поемането на концерна MAN от VW концернът от Волфсбург си връща собствеността. Защо обаче са необходими камиони с емблемата на VW? Хората от Волфсбург са активни в Бразилия от 1953 г. и имат водеща пазарна роля на пазара в страната с население 208 милиона. VW е много позната марка – за разлика от MAN.

Затова „MAN Latin America“ продава товарните си модели TGX, а останалата част е поета от камиони с логото на VW. Предлагат се няколко варианта: например „Delivery“ в класа между 5 и 8 тона, както и „Worker“ в средния клас камиони. Топмодел е представеният през 2005 г. „Constellation“ с полезен товар от до 57 тона и междуосие от 6 метра. Дизеловите двигатели са от MAN – в случая с VW NGD 370 те плод на съвместна разработка с MAN и разполагат с работен обем от 9,4 литра и мощност 367 к.с.

 

Още по темата

Card image cap
Новата Ibiza Cupra – без логото на Seat

21
февр.
2018

Ibiza Cupra без емблемата на Seat: в Instagram бяха публикувани снимки на спортен Seat Ibiza. „Братът“ на Polo GTI вероятно ще генерира поне 200 „коня“

Card image cap
Всички факти за новата Impreza

26
мар.
2016

Subaru стартира наново с Impreza. AUTO BILD ви показва, какво може високопроходимият автомобил с боксерен двигател за по-малко от 40 000 лева!

Card image cap

В последния брой:

Архив >