VW Constellation – познат ли ви е този модел?


23
ян.
2018

Volkswagen е сред най-големите автомобилни концерни на света. за да бъде постигнато това, обаче от германския концерт трябва да предлагат модел във всяка една ниша. Например в Китай VW предлага съвсем различна гама от леки автомобили в сравнение с Южна Америка. Знаете ли, че логото на VW краси предницата и на товарни автомобили?

В Бразилия популярен е моделът VW Constellation – той се произвежда от дъщерната фирма на MAN „Volkswagen Caminhoes e Onibus“ от 2005 г. в бразилския град Резенде. Там през 1980 г. VW стартира производството на товарни автомобили за Южна и Латинска Америка – за да избегне митата и да отговори на изискванията на местните пазари. През 2009 г. MAN поема завода, а след това с поемането на концерна MAN от VW концернът от Волфсбург си връща собствеността. Защо обаче са необходими камиони с емблемата на VW? Хората от Волфсбург са активни в Бразилия от 1953 г. и имат водеща пазарна роля на пазара в страната с население 208 милиона. VW е много позната марка – за разлика от MAN.

Затова „MAN Latin America“ продава товарните си модели TGX, а останалата част е поета от камиони с логото на VW. Предлагат се няколко варианта: например „Delivery“ в класа между 5 и 8 тона, както и „Worker“ в средния клас камиони. Топмодел е представеният през 2005 г. „Constellation“ с полезен товар от до 57 тона и междуосие от 6 метра. Дизеловите двигатели са от MAN – в случая с VW NGD 370 те плод на съвместна разработка с MAN и разполагат с работен обем от 9,4 литра и мощност 367 к.с.

 

Още по темата

Card image cap
Škoda набира скорост: Три нови модела до 2020 г.

28
юни
2016

Легендарният производител от Чехия предвижда с редица нови модели през следващите години да надмине себе си

Card image cap
Тук ще се прави най-модерната кола в света!

6
апр.
2016

Faraday Future показа първия си автомобил в Лас Вегас. Истинската история обаче се разиграва в пустинята Невада. В края на 2017 г. електрическият SUV вече ще се произвежда

Card image cap

В последния брой:

Архив >