Новини » Светът на Фолксваген » Новости » VW Atlas Cross Sport: дайте и този Big Mac!

VW Atlas Cross Sport: дайте и този Big Mac!

0308
2020

ПО-МАЛКОТО Е ПОВЕЧЕ! VW подложи своя внушителен SUV на име Atlas на диета и промени задницата му в стил Coupé. Voilà: с модерния си силует Atlas Cross Sport изглежда доста впечатляващо. Можем да му се радваме само ако пътуваме до Щатите – с оглед на Touareg моделът не се предлага in good old Germany. Cross Sport е дълъг 4,90 метра и има междуосие от 2,98 метра – и разполага вместо със седем седалки, както в Atlas, с пет. Колкото и чужди да ни изглеждат формата и външният вид, толкова позната ни е техниката на Cross Sport. Също като при Tiguan & Co се използва модулната платформа за модели с напречно разположен двигател MQB, макар че американците се задоволяват (заради разходите) с първото поколение на платформата. Това важи и за кокпита с големия тъчскрийн, за асистентите и за задвижването. Изцяло по американски вкус са 3,6-литровият V6 мотор и автоматичната трансмисия с хидротрансформатор, което го превръща в мощен и уютен спътник. Въпреки техническите данни с 280 к.с. и 360 Нм максимален въртящ момент, не се очаква автомобилът да бъде каран бързо и динамично.

Дигитални уреди, неособено модерна мултимедийна система, но затова пък въртящи се превключватели за усилване на звука.

Cross Sport има доста вълнуващ дизайн за разбиранията на VW, но задвижването му е ориентирано към спокойно придвижване – също както окачването и управлението. При 2-литровия 4-цилиндров мотор с 238 к.с. и 350 Нм е същото като при V6, като по-малкият двигател също се предлага с 4х4. Много място и висока позиция на седене, уверено спокойствие при движение и предница, която всява респект. В Европа същото нещо ни дава Touareg. Жалко, че той струва двойно повече от Atlas, който в Щатите стартира от 31 565 долара, или доста под 60 000 лв. Затова няма как да очакваме появата на Atlas на Стария континент дори и като Cross Sport. Иначе хората от Волфсбург биха си вкарали страшен автогол.

Отпред Atlas Cross Sport е с типичната муцуна на марката VW

ПЪРВИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ

31 565 долара за 4,90-метров SUV, който изглежда съвсем добре! Подобно нещо е възможно, когато на борда не е актуалната техника. Но за съжаление само в Щатите…

ИЗВОД

Можело, значи! Толкова голям автомобил за толкова малко пари – VW ни демонстрира с Atlas Cross Sport, че големите SUV-ове могат да струват колкото компактен автомобил. Ако този модел се появи в Европа, това би означавало край на много по-скъпия Touareg.

Още по темата

ƒ