VW Amarok: тунинг-специалисти показаха хардкор-версия

0911
2022

Спрямо серийната версия окачването ѝ е повдигнато със 150 мм

Преди няколко месеца Volkswagen представи второто поколение на своя пикап Amarok. Новият модел ще се появи на пазара в началото на 2023 г., но хората от тунинг-сцената изглежда вече работят по събрата на Ford Ranger и показват идеи за преработка.

Ако не харесвате нивото на оборудване PanAmericana на Volkswagen, то може би трябва да се обърнете към баварските тунинг-специалисти от Delta 4×4. Тма в момента се подготвя една доста екстремна версия на пикапа от Волфсбург. 

Това е нова версия на преработката „Beast“, която има статус на легенда за Amarok. Това, което прави впечатление освен внушителните допълнителни калмици „Bull Egg“ е повдигнатото с 15 см окачване.

Освен това пикапът с в гуми с размер 305/70 R 18. Като алтернатива се предлага и форматът 35×12,5 R 20. Според Delta 4×4 Amarok е пораснал с една напомпана футболна топка на височина.  Гумите за всякакви терени са монтирани на джанти Hanma с 18 цола. При 20-цоловите джанти става дума за Real Beadlock.

За подобаващия външен вид се грижат и булбарът и допълнителните фарове. Тунинг-специалистите са монтирали фарове на PIAA. Продуктите на фирмата за оборудване на рали-автомобили от Япония са едни от най-солидните на пазара според Delta 4×4 При желание фаровете могат да бъдат закрепени и на новоразработените дъги на покрива.

Преработката включва дъги за товарната повърхност и електрическа лебедка на австрийските специалисти от Horn.

Други технически спецификации засега не са известни, но проектът е базиран на 6-цилиндровия вариант. На решетката се вижда логото на  V6. 3,0-литровият дизелов двигател, зает от новия Ford Ranger ще бъде с 241 или 250 к.с. Транмисията ще бъде 10-степенна автоматична.

След премиерата му през юли Amarok стартира производство в завода на Ford в Претория, Южна Африка. Там той ще се произвежда в пет нива на оборудване Amarok, Life, Style, PanAmericana и Aventura. 

Освен това първото поколение на пикапа на Volkswagen, което е на пазара от 2010 г., ще продължи да се произвежда за южноамериканския пазар в Пачеко, Аржентина.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин