VW Т6.1 отговаря на командата „Хей, Фолксваген“

2907
2020

Изцяло модернизираното арматурно табло на Т6.1 се предлага за първи път с напълно цифров блок на контролните прибори. Всички инфотейнмънт системи са свързани към модул за мобилна интернет връзка с вградена eSIM карта. На борда разполагате с гласовото управление: само произнасяте вълшебните думи „Хей, Фолксваген“ и T6.1 започва да слуша внимателно вашите команди. В новия мултифункционален волан вече има бутон, с който превключвате между графичните конфигурации на екрана на контролните прибори.

За първи път в T6.1 се използва електромеханично сервоуправление на кормилната уредба. Решението осигурява две големи предимства. Първо намалява разхода на гориво, тъй като за разлика от хидравличната система се управлява гъвкаво и се включва само при необходимост, и второ – отваря вратите пред нови асистиращи системи. Например системата за поддържане на лентата на движение или подпомагане на паркирането. Т6.1 може да влезе и да излезе от паркомястото напълно автоматично, а водачът наблюдава и управлява само газта и спирачката.

Задвижването разчита на съвременни и икономични дизелови двигатели: TDI агрегати с 90, 110, 150 и 199 к.с., като последните два могат да се комбинират със задвижване на четирите колела 4MOTION. Гамата на Т6.1 включва версиите Multivan, Caravelle, Transporter и California – съответно микробус за семейството и бизнеса, за пътнически и товарен транспорт, като единична или двойна шаси-кабина и кемпер.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин