VW спря производството на Golf GTI


20
юли
2018

VW преустанови производството на Golf GTI заради изискванията на новия тестов цикъл за разхода WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure), става ясно от публикация в Autocar. От Волфсбург в момента предлагат единствено по-потентната модификация GTI Performance с 245 конски сили. Германският концерн е взел решението да преустанови предлагането на GTI, тъй като преработката на модела с цел добавянето на филтър за твърди частици би била нерентабилна само година преди представянето на следващата генерация на Golf. Golf GTI не е първата „бегачка“, станала жертва на WLTP – по-рано през тази година от BMW разкриха, че заради новата норма спират М3.

Още по темата

Card image cap
Паркираш на „неправилното“ място и хвърлят пералня върху колата ти!

10
ян.
2017

Seat Leon първо е залят с вода, а после е "бомбардиран" с перална машина

Card image cap
„Златен волан на AUTO BILD“: звезден тест в дъжда

20
окт.
2016

На 19 октомври бяха проведени изпитанията за българското издание на „Златен волан на AUTO BILD”

Card image cap
Първи впечатления: Toyota Prius Plug-in

8
февр.
2017

Новата Toyota Prius Plug-in има по-голям електрически пробег и може развие максимална скорост от 135 км/ч - отново в електрически режим. AUTO BILD тества Plug-in-хибрида!

Card image cap
Иновативна CVT-трансмисия за новия Civic

10
февр.
2017

От Honda се хвалят, че параметрите й вече са близки до тези на предавателна кутия с два съединителя и усещането с нея е като при „многоскоростна“. Симулира 7 предавки през целия работен диапазон

Card image cap

В последния брой:

Архив >