VW сменя Mercedes като спонсор на Германския Футболен Съюз


15
юли
2017

Спорът във връзка с германския национален отбор по футбол е решен: VW ще смени Mercedes като генерален спонсор на Германския Футболен Съюз – след четири десетилетия.

Автомобилният концерн Volkswagen ще смени от 2019 г. Mercedes-Benz като генерален спонсор Германския Футболен Съюз. Това бе обявено официално вчера.

Автомобилният концерн от Щутгарт е партньор на Германския Футболен Съюз от 1972 г., а от 1990 г. генерален спонсор на съюза и националния отвор. Договорът с VW е до 31-ви юли 2024 г.

Шефът на Управителния съвет на VW Херберт Дийс заяви за сделката: „Германският Футболен Съюз доказва смелост, желание за иновации и непоколебима воля за успех. Тези добродетели важат и за Volkswagen.“

„През последните четири десетилетия имахме успешно сътрудничество“, заявиха от Mercedes, „желаем успешно спортно бъдеще на националните отбори и след края на нашето партньорство.“

Очевидно VW е готов да плати за спонсорския пакет между 25 и 30 милиона евро – на година. Това ще означава с 20 милиона повече от изтичащия в края на  2018 г. договор с Mercedes.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин