VW пусна първи тийзър на малкия си електрически SUV

1912
2023

Вече е официално: Volkswagen ще лансира и SUV версия на малкия си електромобил ID.2all  можем да видим силуета й

Да пусне достъпни електрически автомобили за всеки – тази цел си е поставила компанията VW за бъдещето и вече предприема съответните стъпки към изпълнението й. Тъй като малкият електромобил ID.2all, предвиден за 2025 г., ще получи и SUV версия: VW вече публикува като тийзър първо изображение със силуета на модела, което беше представено в Копенхаген в рамките на семинар с главния дизайнер на марката Андреас Минд.

Засега обаче хората от Волфсбург са пестеливи по отношение на информацията. Към момента проектът за електромобил в В-сегмента носи означението Volkswagen Study ID.2all SUV. Говорител на VW разкрива с пост в X (бившия Twitter), че автомобилът ще бъде пуснат на пазара през 2026 г.

При всички положения SUV вариантът ще използва същата платформа като ID.2all, който трябва да бъде дълъг 4,05 метра, широк 1,81 метра и висок 1,53 метра. Когато концепцията беше представена през пролетта на 2023 г., VW разкри още, че задвижването ще бъде предно, мощността – 166 кВт/226 к.с., а пробегът – до 450 километра. Цената на електрическото Polo ще бъде под 50.000 лева, но SUV версията на модела вероятно ще бъде малко по-скъпа, а не само по-висока.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин