VW пуска Tharu


31
май
2018

SUV-овете управляват света: производителите, които искат да бъдат успешни, няма как да пропуснат точно този сегмент в гамата си. А в оптималния случай най-важните пазари дори получават специално създадени за тях модели. Какъвто е случаят с VW и моделът Tharu за китайския пазар.

Tharu е името на племе в Непал. Едноименният автомобил е дълъг 4,45 метра, широк 1,84 метра и притежава междуосие от 2,69 метра. Техническата база е модулната платформа за модели с напречно разположен двигател MQB. В рамките на световната премиера на VW Touareg през март 2018 г. в Шанхай Tharu бе представен – тогава под името „Powerful Family SUV“. Отпред Tharu е оформен като VW Atlas, който в Китай се продава под името Teramont. Задната част пък е малко по-заоблена от тази на Tiguan.

Базовата моторизация на Tharu в Китай ще бъде 1.2 TSI. Серийно моделът е оборудван с предно задвижване и автоматична DSG трансмисия. А какъв е смисълът да се появи Tharu? В Китай моделът трябва да замени все още продаващия се стар Tiguan като изгоден SUV от среден клас. Планирано е обаче и производство в Мексико и Аржентина. Там Tharu ще се предлага под името Tarek. До 2020 г. е планиран експорт за Бразилия, както и за САЩ и Канада.

Още по темата