VW превърна T-Roc в кабриолет


14
авг.
2019

VW отново има кабриолет в гамата си – и по-точно: SUV Cabrio. В началото на 2020 компанията от Волфсбург ще пусне на пазара T-Roc с мек покрив. Най-съществената разлика със „затворената“ модификация – освен тавана, е каросерията, която разполага само с две врати. Естествено, точно както при стандартния T-Roc, и тук е използвана платформата MQB. T-Roc Cabrio е с 20 мм по-дълъг от стандартния SUV, но и с 8 мм по-къс и с 51 – по-нисък. Meждуосието на автомобила е увеличено с 40 мм до 2,63 м.

Класическият платнен гюрук се отваря напълно автоматично за девет секунди след натискане на бутона върху ключа или с контролерите от кокпита, които напомнят за Golf VI Cabrio. Максималната скорост на движение за работа на покрива е 30 км/ч – редица нови модели могат да правят същото и при по-високо темпо. За да гарантира сигурността на пътниците, VW монтира специална дъга за преобръщане зад подглавниците на задната седалка.

Единственият друг SUV-кабриолет на пазара беше Range Rover Evoque – неговото производство обаче беше преустановено при пускането на новото поколение на модела. И така T-Roc Cabrio, който ще бъде представен на IAA през септември, остава без конкуренция. В началото клиентите ще могат да го поръчват само с предно задвижване и с бензинови турбомоторизации (1,0 – 115 к.с. и 200 Нм; 1,5 – 150 к.с. и 250 Нм), като опция се предлага скоростна кутия с два съединителя.

Още по темата

Card image cap
Докоснахме се до електрическия Borgward

23
мар.
2018

Първите екземпляри на „възродения“ Borgward ще се появят на пазара още тази пролет – и те ще бъдат бензинови. През 2019 ще се появи и електрическата модификация

Card image cap
Новият Countryman: MINI-то с много таланти

20
ян.
2017

Второто поколение на модела е с 20 см по-дълго от предшественика си и разполага дори с версия Plug-in хибрид

Card image cap
Докоснахме се до малкия SUV на Jaguar

14
юли
2017

Новият стартов SUV на Jaguar се казва Е-Pace и развива до 300 к.с.! Особено при инфотейнмънт системите с този модел британците наваксват сериозно, a АUTO BILD вече успя да се срещне с умаления F-Pace

Card image cap
„Гумата“ без въздух на NASA

3
дек.
2017

NASA създаде нова гума за Mars Rover. Металното колело, което „помни“ формата си, може да намери приложение и на Земята

Card image cap

В последния брой:

Архив >