VW прави Jetta отделна марка в Китай


28
февр.
2019

VW иска да привлече най-вече младите клиенти в Китай с обособяването на Jetta като отделна марка. Планирани са седан и два SUV-а, всичките изгодни.

В Германия VW Jetta като седан не се радваше на големи продажби, но в други държави моделът бе и си остава хит. Това важи и за Китай, където Volkswagen продава всеки втори автомобил от основната си марка, и където моделът играе решаваща роля на пазара. Сега името Jetta ще бъде превърнато в отделна марка на Volkswagen – по подобие на Citroen и DS и Seat и Cupra. Още за третото тримесечие на 2019 г. в Китай са планирани един седан и два SUV-а. Първоначално с двигатели с вътрешно горене, а после и с електрическо задвижване.

Официално не са съобщени цени, но се очаква те да бъдат между 20 000 и 30 000 лв. Целевата група са предимно млади хора от нарастващата средна класа. Моделите ще се произвеждат във FAW-Volkswagen в Ченгду. Ще бъде изградена и отделна мрежа от дилърства. До края на годината над 200 търговци в Китай трябва да предлагат новата марка в нови шоуруми. Китай е най-големият пазар на най-големия автомобилен производител в света.

Още по темата

Card image cap
В автомобилния рай: колекцията от коли на султана на Бруней

2
авг.
2017

Вероятно повече от машините в гаража на мечтите никога не са били карани

Card image cap
Фейслифт за малкия и стилен Benz

29
юли
2016

Mercedes подновява CLA, в седан и Shooting Brake версията

Card image cap

В последния брой:

Архив >