VW прави Jetta отделна марка в Китай


28
февр.
2019

VW иска да привлече най-вече младите клиенти в Китай с обособяването на Jetta като отделна марка. Планирани са седан и два SUV-а, всичките изгодни.

В Германия VW Jetta като седан не се радваше на големи продажби, но в други държави моделът бе и си остава хит. Това важи и за Китай, където Volkswagen продава всеки втори автомобил от основната си марка, и където моделът играе решаваща роля на пазара. Сега името Jetta ще бъде превърнато в отделна марка на Volkswagen – по подобие на Citroen и DS и Seat и Cupra. Още за третото тримесечие на 2019 г. в Китай са планирани един седан и два SUV-а. Първоначално с двигатели с вътрешно горене, а после и с електрическо задвижване.

Официално не са съобщени цени, но се очаква те да бъдат между 20 000 и 30 000 лв. Целевата група са предимно млади хора от нарастващата средна класа. Моделите ще се произвеждат във FAW-Volkswagen в Ченгду. Ще бъде изградена и отделна мрежа от дилърства. До края на годината над 200 търговци в Китай трябва да предлагат новата марка в нови шоуруми. Китай е най-големият пазар на най-големия автомобилен производител в света.

Още по темата

Card image cap
Електрическият Nio EP9 – най-бързият спортен автомобил на Нюрбургринг

16
май
2017

Нов рекорд: 20,8 километра за 6:45,9 минути

Card image cap
Патентни изображения разкриват визията на бъдещите електрически Volkswagen-и?

21
окт.
2016

Прототипът ID нямаше огледала. Този няма предно стъкло.

Card image cap
Монбат ще придобие рециклиращи мощности в Италия

27
сеп.
2017

Лицензираният рециклиращ завод на Piombifera Italiana S.p.A. в Бреша, Италия, ще стане част от групата на Монбат

Card image cap
Performance-версия при фейслифта на DS 3 и DS 3 Cabrio

19
ян.
2016

Премиум брандът на Citroen DS прави фейслифт на DS 3 и DS 3 Cabrio. Освен нова техника и нови мотори в бъдеще ще има и мощна Performance-версия

Card image cap

В последния брой:

Архив >