VW планира SUV-Coupé


16
сеп.
2019

VW обявиха, че през 2020 г. ще пуснат ново SUV-Coupé. Малкият модел с пет врати ще се разработва в Бразилия и ще се продава в цял свят. Дали става дума за Coupé-варианта на T-Cross?

Volkswagen обявиха, че в началото 2020 г. ще пуснат на пазара малко SUV-Coupe. За момента кросоувърът с пет врати носи работното наименование „New Urban Coupe“. Според други слухова първият модел на VW в този сегмент ще се появи на пазара през май 2020 г. като „T-Sport“.

Ще се разработва в Бразилия за световния пазар

Автомобилът ще се разработва и произвежда в Бразилия, като продажбите ще се осъществяват в цял свят. Екземплярите за европейските клиенти ще бъдат произвеждани от 2021 на територията на Стария континент. Volkswagen Design вече пуснаха първа снимка , която представлява дизайнерска скица на първия бразилски модел на VW. Линиите на автомобила не са изненадващи – типично за SUV-Coupé покривът е скосен отзад. Техническата база за новия модел е  платформата MQB, използвана от няколко години от VW. Междуосието ще бъде 2,56 метра, тоест на нивото на малкия SUV T-Cross. От Polo-SUV-а новото SUV-Coupé вероятно ще вземе и 1,0-литровия TSI двигател със 115 к.с. Неотдавна имаше слухове, че Volkswagen разработват Coupe-вариант на T-Cross – вероятно обявеното „New Urban Coupé“ ще бъде точно този модел.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >