VW планира малък електрически SUV под ID.3

0609
2021

VW показа на IAA концепция, която ни дава насока за нов, малък електромобил под ID.3. Информацията за потенциалния ID.1!

Volkswagen ни дава насока с VW ID.Life от IAA в Мюнхен относно бъдещия базов електрически модел на марката. Малкият SUV носи езика на формите на планирания ID.1. Техническа база на малкия ID е MEB (модулната платформа за електромобили), на която са базирани ID.3 и ID.4. Интересна е цената на ID.1. Стартът в света на електромобилите на VW ще струва около 40 000 лв. Серийното производство на ID.1 още ще започне най-рано през 2025 г.

Размерите – като на VW Polo

По отношение на дизайна студията е класическа: четири врати и голям заден капак за добра практичност. Демонтиращият се покрив е студиен трик – AUTO BILD не вярва, че той ще стигне до серийно производство. Размерите на ID.Life са съвсем пригодени за големия град: 4,10 метра дължина, 1,84 метра широчина и височина от 1,60 метра. Междуосието е 2,65 метра и обещава място като в компактния клас.

Вместимостта на багажника е доста прилична за малък автомобил: 410 до 1285 литра са амбициозна цел за малък електрически SUV. Във вътрешното пространство на ID.Life е подчертано сдържано: редуциран кокпит с мобилен телефон вместо монитор е доказателство за акцент върху обикновената свързаност.  Вадещ се екран превръща предното стъкло е нещо като автокино. Не е известно, дали екстрата ще бъде сред опциите на ID.1.

400 километра ще бъде пробегът на VW ID.Life

Много по-важни са целите относно пробега на студията на VW – при мощност от 234 к.с. тя ще изминава около 400 километра. От 0 до 100 км/ч са необходими 6,9 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин