VW планира малък електрически SUV под ID.3


6
сеп.
2021

VW показа на IAA концепция, която ни дава насока за нов, малък електромобил под ID.3. Информацията за потенциалния ID.1!

Volkswagen ни дава насока с VW ID.Life от IAA в Мюнхен относно бъдещия базов електрически модел на марката. Малкият SUV носи езика на формите на планирания ID.1. Техническа база на малкия ID е MEB (модулната платформа за електромобили), на която са базирани ID.3 и ID.4. Интересна е цената на ID.1. Стартът в света на електромобилите на VW ще струва около 40 000 лв. Серийното производство на ID.1 още ще започне най-рано през 2025 г.

Размерите – като на VW Polo

По отношение на дизайна студията е класическа: четири врати и голям заден капак за добра практичност. Демонтиращият се покрив е студиен трик – AUTO BILD не вярва, че той ще стигне до серийно производство. Размерите на ID.Life са съвсем пригодени за големия град: 4,10 метра дължина, 1,84 метра широчина и височина от 1,60 метра. Междуосието е 2,65 метра и обещава място като в компактния клас.

Вместимостта на багажника е доста прилична за малък автомобил: 410 до 1285 литра са амбициозна цел за малък електрически SUV. Във вътрешното пространство на ID.Life е подчертано сдържано: редуциран кокпит с мобилен телефон вместо монитор е доказателство за акцент върху обикновената свързаност.  Вадещ се екран превръща предното стъкло е нещо като автокино. Не е известно, дали екстрата ще бъде сред опциите на ID.1.

400 километра ще бъде пробегът на VW ID.Life

Много по-важни са целите относно пробега на студията на VW – при мощност от 234 к.с. тя ще изминава около 400 километра. От 0 до 100 км/ч са необходими 6,9 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

Още по темата