VW планира да пусне електрически кросоувър за $ 21 000


9
ное.
2018

От Volkswagen оповестиха намеренията си да създадат серия електрически автомобили. Вече видяхме няколко прототипа от серията I.D.: хечбек, седана Vizzion, кросоувъра Crozz и ретро-футуристичния ван Buzz, за който VW също така планира варианти с ремарке. Първата произведена кола ще бъде компактен хечбек, пригоден за нуждите на европейския пазар. Очаква се още машината да носи името I.D. Neo, а продажбите да стартират през 2020 г.

Според хората от Bloomberg, които се позовават на осведомени източници, Volkswagen планира по-евтин електрически автомобил. Това ще бъде малък кросоувър с начална цена около 21 000 долара. Според информацията VW очаква да продаде 200 000 бройки от новия I.D.

С появата на още модели съгласно прогнозите за покачване на търсенето на електромобили, Volkswagen се стреми да пренасочи сегашните си производствени мощности към модулната платформа MEB. Например заводът на марката в град Емден, Германия, може да бъде преобразуван от производство Passat-и, към такова на седани от среден калибър и комбита I.D. Aero – на ток. От VW също смятат да инвестират в производството на електромобили в Китай, както и в единствения си завод в САЩ в град Чатанога, щата Тенеси.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >