VW обещава по-голям пробег от Tesla

VW ще пусне на пазара електромобил, който ще изминава на ток до 600 км с едно зареждане. Прототипът на машината ще бъде показан в Париж!

1509
2016

Volkswagen обещава огромен автономен пробег за бъдещите си електрически модели – до 600 км с едно зареждане! Така компанията от Волфсбург си поставя за цел да „отвее“ дори специалистите в областта от Tesla. Херберт Дис, член на УС на VW, оповести, че на автосалона в Париж ще бъде показан „предвестник“ на мобилността на бъдещето – и по-конкретно: студия на електромобил, вероятно базиран на платформа от компактния клас.

През 2019 г. германците ще лансират изцяло нов електромобил. Неговото огромно значение за концерна се разкрива от изображението, на което под покривало бъдещият модел е поставен до „костенурката“ и Golf I. Графика представя амбициозните цели на VW: малките електромобили трябва изминават по 400 км автономно, докато на по-големите ще бъдат поставяни батерии за 600 – което е повече, отколкото при Tesla Model X. При всички положения електромобилът на VW няма да бъде готов преди 2019 г., а дотогава вероятно и Tesla ще монтира батерии за по-голям пробег.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин