VW Кюбелваген с техника на Nissan GT-R

3107
2022

Вземате един изгорял Nissan GT-R и един VW Кюбелваген, комбинирате ги и резултатът е напълно откачен уникат с външност на зебра!

700 вместо 48 к.с.! Тази единична бройка е вероятна най-мощният екземпляр на VW Кюбелваген на света. Шасито и задвижването са от Nissan GT-R от 2017 г. Звучи откачено? Наистина е такова!

Тим Шмидт от Онтарио (Канада) е фен на автомобилите с откачен вкус. На своя профил в Instagram „hapyhipi_tim“ той показва своите съкравища.

В едно хале са събрани VW „костенурка” Dragster, мускулести автомобили, снегорини и ултра рядко срещани модели като Bugatti Chiron и McLaren P1. Тим купува, какво си хареса, а другото – преработва.

Nissan GT-R е унищожен при пожар

Като например при този VW Кюбелваген. Историята започва през 2019 г., когато във втория гараж на Тим избухва пожар и унищожава доста автомобили: Porsche 911, Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé , Nissan GT-R от 2017. От застраховката Тим получава за GT-R 20.000 долара.

Планът на Тим: куриозна операция Франкенщайн

По това време Тим решава да постави задвижването на японския автомобил в друга кола. Накрая се решава това да бъде един изоставен в гаража VW Typ 181 (в Щатите познат като VW Thing, а в Европа като Кюбелваген) и той бива кръстосан с базата на GT-R.

За целта той се обръща към местните тунинг-специалисти „Oddball Customs“, които се заемат със специалната поръчка. Макар и на теория да не звучи много сложно, накрая преработката се оказва тежка задача.

Първо шасито на GT-R е скъсено с 40 см. След това каросерията на Кюбелваген-а трябва да бъде разширена – тя е широка 1,64 м – близо с 25 см по-тясна от тази на модерния Nissan GT-R.

Някои части от интериора (волан, скоростомер, централна конзола) са използвани едно към едно от този GT-R, но трябва да бъдат напаснати ръчно.  

Кюбелваген-ът сега е със 700 к.с.

След близо година работа Кюбелваген-ът е почти готов. Вместо оригиналния мото на „костенурката”, сега вътре 3,8 литров битурбо V6 двигател със 700 к.с. Трансмисията е 6-степенна механична.

За капак на всичко това Тим решава да боядиса автомобила в бяло и черно като зебра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин