VW и Ford пред глобален алианс?

1101
2019

В рамките на автосалона в Детройт Volkswagen AG и Ford Motor Co ще оповестят по-задълбочена форма на сътрудничество от кооперирането при лекотоварни автомобили, става ясно от публикация на Autoblog. Двата гиганта търсят форми на взаимодействие, тъй като търговски ограничения карат производителите да обмислят добре къде произвеждат автомобилите си за Европа, САЩ или Китай, а софтуерни компании се готвят да пуснат на пазара свои собствени марки автономни коли.

Eвентуален алианс между двете компании би бил поредното доказателство за растящия натиск върху големите автомобилни производители, които са принудени да заделят все повече разходи за разработката на електрически и автономни автомобили. От друга страна, свитото търсене на пазари като Китай и САЩ принуди фирмите да търсят възможности за съкращаване на разходите.

Според източници, пожелали да запазят анонимност, в момента се водят преговори за сътрудничество именно в сферата на автономното управление и електрическото задвижване – като един от вариантите е Ford да интегрира в свои модели платформата МЕВ от Волфсбург. До момента от VW са потвърдили, че имат интерес да започнат производството на свои модели в заводи на Ford, както и че имат интерес към буса Transit и пикапа Ranger.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин