VW и Ford пред глобален алианс?


11
ян.
2019

В рамките на автосалона в Детройт Volkswagen AG и Ford Motor Co ще оповестят по-задълбочена форма на сътрудничество от кооперирането при лекотоварни автомобили, става ясно от публикация на Autoblog. Двата гиганта търсят форми на взаимодействие, тъй като търговски ограничения карат производителите да обмислят добре къде произвеждат автомобилите си за Европа, САЩ или Китай, а софтуерни компании се готвят да пуснат на пазара свои собствени марки автономни коли.

Eвентуален алианс между двете компании би бил поредното доказателство за растящия натиск върху големите автомобилни производители, които са принудени да заделят все повече разходи за разработката на електрически и автономни автомобили. От друга страна, свитото търсене на пазари като Китай и САЩ принуди фирмите да търсят възможности за съкращаване на разходите.

Според източници, пожелали да запазят анонимност, в момента се водят преговори за сътрудничество именно в сферата на автономното управление и електрическото задвижване – като един от вариантите е Ford да интегрира в свои модели платформата МЕВ от Волфсбург. До момента от VW са потвърдили, че имат интерес да започнат производството на свои модели в заводи на Ford, както и че имат интерес към буса Transit и пикапа Ranger.

Още по темата

Card image cap
Всичко най-важно за новото BMW X3

26
юни
2017

BMW X3, което през 2003 г. създаде сегмента от среден клас при SAV (Sports Activity Vehicles), стартира в третото си поколение с продадени до този момент над 1.5 млн екземпляра

Card image cap
Mazda Vision Coupé Concept: поглед към новата „шестица“

25
окт.
2017

На изложението в Toкио Mazda ще представи лимузина с четири врати. Дали Vision Coupé Concept всъщност не е предвестник на следващото поколение Mazda6?

Card image cap

В последния брой:

Архив >