VW изглежда са манипулирали и автоматичните трансмисии


30
сеп.
2019

Volkswagen са манипулирали не само вредните емисии на голям брой модели, но и автоматичните трансмисии. При дизеловите автомобили по различен начин в сравнение с бензиновите

Според информация в медиите концернът Volkswagen са извършвали манипулации на автоматичните предавателни кутии на своите автомобили, с цел поддържане на ниски стойности на вредните емисии в лабораторни условия. Това съобщи германското издание Ханделсблат, позовавайки се на показанията на обвиняемите във връзка с дизеловия скандал пред прокуратурите в Брауншвайг и Мюнхен. Сред далите показания е и един бивш инженер на концерна VW.

Според показанията бензиновите двигатели в САЩ и в Европа, както и дизеловите агрегати с автоматична трансмисия с два съединителя са били оборудвани с функция, която управлява така процеса на превключване на предавките в лабораторията за изпитания, че да бъдат отделяни по-малко вредни емисии CO2 и азотни оксиди в сравнение с движение по пътища.

Бензиновите двигатели превключват на по-висока предавка по-рано, а дизеловите по-късно

Автоматичната предавателна кутия на бензиновите двигатели е превключвала необичайно по-рано на по-висока предавка, за да поддържа автомобила по-ниски обороти. при дизеловите мотори високите обороти на ниски предавки са водели до по-ранно задействане на пречистването на отработените газове в катализатора.

Според Ханделсблат засегнати са голям брой модели на концерна като  Tiguan, Passat и Touareg, но също така и модели на Audi. VW посочват, че при дизеловите модели ставало дума за Audi A7 и A8. При това се касаело само за техническа несъвместимост, а не за незаконно устройство. И за двата модела още през 2017 г. са изискани сервизни акции.

Още по темата

Card image cap
Hummer-ът на Тупак продаден на аукцион

25
май
2016

Последният автомобил на Тупак Шакур – Hummer H1, наскоро беше продаден на аукцион на цена, три пъти по-висока от очакваната

Card image cap
За какво точат лиги родните автокрадци?

6
мар.
2017

Българските „джамбази“ се концентрират повече върху стари автомобили, кражбите на нови са по-скоро рядкост

Card image cap

В последния брой:

Архив >