VOSS Automotive ще отвори 500 работни места в бившия завод на „Литекс Моторс“

3001
2019

Първите наети служители в завода на VOSS в Баховица стартираха обучение в Полша, където в рамките на 3 месеца ще бъдат обучавани да работят спрямо стандартите и технологиите на VOSS Automotive. Бъдещите служители ще бъдат подготвени в Полша, защото именно там заводът на компанията е с подобна продукция на българската. Целта на прецизната подготовка е служителите да заемат работните си места в завода на VOSS в България като квалифицирани кадри, готови да работят самостоятелно и да предадат познанията и уменията си на другите колеги, чието наемане вече е в процес. В момента административният отдел се състои от 30 човека, а до края на май ще бъдат наети още 150 работници. Всички имат възможност за професионално развитие в компанията и шанс за бързо достигане на лидерски позиции.

„С откриването на завода в България семейството на VOSS се разраства според нуждите на пазара. Екипът тук ще бъде както от служители на производствените линии, така и от експерти по качеството, складови оператори, вътрешни логистични оператори и инженери. Сред целите, които сме си поставили, е до края на 2019 г. в завода на VOSS в Баховица да бъдат назначени около 500 души“, сподели Роланд Вайс, управляващ директор на VOSS Automotive за България. Той допълни, че ще бъдат наемани хора от регионите: Ловеч, Плевен, Севлиево и Троян, тъй като компанията ще организира безплатен транспорт за бъдещите служители.

Отворените позиции са публикувани на https://www.jobs.bg/company/272009

В завода на VOSS в Баховица предстои да се инсталират машините, а производствените линии да бъдат въведени в експлоатация, за да може първата поръчка да бъде готова за износ през май 2019 г., както заявиха от компанията миналият месец.

През 2018 г. германският лидер в автомобилната и машиностроителната промишленост – VOSS, добави в мрежата си от заводи по цял свят и България. Чуждестранните инвеститори избраха страната ни за стъпка, спомагаща международното развитие и значителното разрастване на пазара на компанията. С откриването на завода си в България VOSS дава възможност на служителите си да се развиват в международна среда, оставайки в родината при близките си.

За VOSS:

VОЅЅ, открита през 1931, има дoĸaзaн oпит в пpoизвoдcтвoтo нa тpъбни вpъзĸи и ĸoмпoнeнти зa пъpвичнo вгpaждaнe в горивните, oxлaдитeлнитe, пневматичните и изпускателните cиcтeми зa леки и тeжĸoтoвapни aвтoмoбили.

 Компанията имa зaвoди в цял cвят – САЩ, Meĸcиĸo, Бpaзилия, Kитaй, Индия, Япония, Πoлшa и седалище в Германия, ocигypявaйĸи paбoтa зa пoвeчe oт 6000 дyши и отчита годишен оборот в размер над 600 млн. евро.

 VOSS е партньор на водещи фирми от автомобилната и машиностроителната промишленост. Компанията поддържа близки отношения с клиентите си, благодарение на което винаги предлага актуални и полезни решения на пазара. Иновациите и стремежът към най-високо качество на продукцията са основната мисия на VOSS Automotive.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин