Vorsteiner „омекоти” предницата на BMW M3 и M4


27
ян.
2022

Тунинг-специалистите от Vorsteiner представиха изгодна алтернатива на много дискутираните XXL-„бъбреци” на BMW M3 и M4. Стартът е от 1600 лв.!

Огромните „бъбреци” на актуалните BMW M3 (G80) и M4 (G82) им навлякоха сериозни критики и шеговити коментари. Макар и в последно време тези критики да затихнаха, форматът на „бъбреците” все още е противоречив. Тунинг-специалистите от Vorsteiner представиха комплект, който „омекотява” предницата на модела!

Разбира се Vorsteiner не е първата тунинг-фирма, която преработва предницата на модела от Мюнхен. В сравнение обаче с някои значително по-радикални решения – например на Prior Design – хората от Vorsteiner са избрали лека модификация, която при желание може да се демонтира изцяло. Външният вид на решетката „G8X VRS Aero Program“ цитира състезателния автомобил BMW M4 GT3. Голямата разлика в сравнение със серийния автомобил са хоризонталните елементи, тъй като комплектът на Vorsteiner се състои от тесен елемент с логото на M3/M4 и по-дебел елемент, който сякаш продължава бронята. Долната част на „бъбреците” е оставена отворена, като първоначалната форма остава без промяна.

Целият комплект струва около 15 000 лв.

Състоящия се от две части комплект се предлага или от пластмаса, или от прозрачен карбон. Монтажът му не е сложен. Има обаче един проблем: модифицираните бъбреци не са съвместими с радарния сензор на адаптивния темпомат. Цената на комплекта не е висока: за състоящия се от два елемента кит от пластмаса Vorsteiner искат около 1600 лв., докато за версията от прозрачен карбон трябва да приготвите 2600 лв. 

Ако желаете, можете да допълните „бъбреците” с преден сплитер, заден спойлер, странични прагове и заден дифузьор. Цената на целия комплект е около 15 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин