Volvo XC60 е Световен автомобил на 2018 г.

2803
2018

Поредното голямо отличие за шведската компания беше обявено по време на автомобилното изложение в Ню Йорк

 

Новият средноразмерен SUV на Volvo – XC60, беше обявен за Световен автомобил на 2018 г. по време на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк. Това е поредната голяма награда в списъка с престижни отличия на Volvo. По-рано тази година ХС60 беше обявен за SUV на 2018 г. в Северна Америка, а компактният SUV XC40 спечели наградата Европейски автомобил на 2018 г. в началото на март, по време на Автосалона в Женева. Титлата Световен автомобил на годината е първата за Volvo Cars в международното състезание.

„За мен е удоволствие да видя, че инвестициите ни в нашите продукти се отплащат“, заяви Хакан Самуелсон, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars.

„Изправени сме пред сериозна конкуренция, но тази награда за ХС60 показва, че Volvo притежава правилната комбинация от дизайн, свързаност и безопасност, която привлича клиентите от целия свят“.

В новото Volvo XC60 – най-безопасният автомобил до момента според тестовете на независимата международна организация Euro NCAP, системата за автономно прилагане на спирачките при опасност е усъвършенствана с асистент за контрол на волана, когато автоматичното прилагане на спирачките не е достатъчно, за да се избегне потенциалният сблъсък.В допълнение системата за предотвратяване на удар с насрещно движещ се автомобил Oncoming Lane Mitigation и предупреждението за опасност в мъртвата зона на видимостBlindSpotInformationSystem (BLIS) с асистент за подпомагане на кормилното управление също намаляват риска от инциденти при промяна на пътното платно.

ХС60 се предлага с богата гама дизелови и бензинови двигатели, както и с топ задвижващата система T8 Twin Engine Plug-in Hybrid, която осигурява мощност от 407 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч. само за 5,3 сек.

Припомняме, че по-рано през март същото жури от водещи международни медии обяви президента на Volvo за Личност на годината по време на изложението в Женева, като признание за неговата работа и приноса му за успехите на Volvo Cars през последните няколко години.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин