Volvo XC40: с нова платформа и система за полуавтономно управление


4
сеп.
2017

Volvo Cars има амбицията да промени стандартите в сегмента на компактните премиум SUV автомобили с премиерата на новото Volvo XC40. Специално проектиран да посрещне предизвикателствата на модерния градски живот, ХС40 иска да направи ежедневното пътуване в града по-приятно и по-малко стресиращо. Неговите собственици могат да разчитат на безопасност, свързаност и инфотеймънт технологии от най-високо ниво, познати от новите Volvo модели от сериите 90 и 60 на шведския автомобилен производител. ХС40 е първият автомобил, създаден върху новата платформа Compact Modular Architecture (CMA) на Volvo, включваща богата гама от революционни технологии, представени за първи път в сериите 90 и 60, базирани на Volvo платформата Scalable Product Architecture (SPA).

Подходът на Volvo към безопасността и опита на потребителите се основава на философията, която в компанията наричат кръговрат на живота – непрекъснато усъвършенстване на стандартите и технологиите, вдъхновено от самите потребители и реалния им живот. ХС40 ще се предлага със системата за полуавтономно шофиране на Volvo – Pilot Assist, с най-новото поколение система за безопасност City Safety, с функция за сигнализация при отклоняване от платното на движение, Cross Traffic Alert и 360-градусова камера, които подпомагат водача при паркиране на тесни места. Тези и други модерни технологии правят ХС40 един от най-добре оборудваните компактни премиум SUV автомобили.

„Модерният градски живот изправя шофьорите и пешеходците пред редица предизвикателства всеки ден. С ХС40 си поставихме за цел да намалим така нареченото когнитивно натоварване на водача. Докато нашите системи за безопасност и подпомагане на управлението засичат и активно предотвратяват потенциалните опасности на пътя, водачът може да се отпусне и спокойно да се наслади на шофирането в градска среда“, обясни Малин Екхолм, вицепрезидент, Център по безопасност във Volvo Cars.
 

 

 

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >