Volvo V90 D4 Cross Country: солиден ли е този швед на старо?

2912
2021

ГОЛЯМА КОЛА С МАЛКИ НЕДОСТАТЪЦИ

V90 Cross Country е принципно солиден автомобил. Спорадично възникват проблеми с гарнитурата на цилиндровата глава и с леко повишения разход на моторно масло. Инфотейнмънт системата Sensus може да ви изнерви със забавени реакции и забивания. Тук най-често помага ъпдейт на софтуера в сервиза. Скъпо ще ви излезе, ако имате проблеми с разполагащата с въздушно окачване задна ос. Корозията не е тема, защитата срещу ръжда е на добро ниво. Сервизна акция имаше заради проблеми с горивната помпа, автоматичната спирачна система, всмукателния колектор, функцията eCall и болтовете на въздушните възглавници за главите.

Кожена тапицерия
Иначе с безупречна изработка и много мека, след 90 000 километра кожата на седалките е леко износена.

Спирачки
При често каране по магистралата страдат спирачните дискове – заради голямото тегло на автомобила от 2,4 тона.

Предпазна кора на дъното
Ако пластмасовите кори са подлагани на натоварвания, то някой не е разбрал, че това Volvo не е всъдеход.

Товарната повърхност на V90 CC е голяма, но вместимостта – ограничена. Здравата постелка е допълнителен аксесоар. Практично дистанционно отключване на облегалката

Извод

Високите цени са доказателство: употребявани V90 Cross Country са желана алтернатива на SUV-овете. Външният вид и комфортът се харесват не само на почитателите на шведските коли, а дълготрайното качество на дизайнерското творение е на ниво.

Още по темата