Volvo V40 става електромобил

Новото издание на компактното Volvo ще се появи през 2019. В бъдеще V40 ще има и „чисто“ електрическа модификация


12
апр.
2018

Volvo електрифицира следващата генерация на V40. През 2019 шведите ще представят новия компактен модел, a вероятно през 2020 ще се появи не само Plug-in хибрид, но и „чист“ електромобил с автономен пробег над 400 км. Наред с този вариант ще има и по-евтин на ток – с по-малка батерия. Подобно на вече достъпния ХС40, и следващото V40 ще използва новата СМА-платформа, която използва и дъщерната марка Lynk & Co. Наред с електрическо задвижване, тази платформа позволява и конвенционално (както и „мек“ хибрид) – V40 ще има и дизелови модификации D3 и D4, както и бензинови 4-цилиндрови Т4 и Т5.

Междуосието вероятно ще бъде увеличено с около 5 см до 2,70 м, което ще повлияе положително на мястото за краката отзад. Визуално V40 ще следва наложената от ХС90 дизайнерска линия, която въведе Томас Ингенлат. Вероятно за оформлението на предната част като образец ще бъде използван прототипът 40.2. Типичен за него е въздухозаборникът, минаващ по цялата широчина на колата, който свързва фаровете за мъгла.

Атрактивни стопове: така графичният дизайнер на AUTO BILD вижда V40

Още по темата

Card image cap
Визията на новата Е-класа

4
ян.
2016

Във Facebook Mercedes разпространи скица, представяща дизайна на следващата Е-класа, ориентиран към други модели на компанията. Запознайте се с най-важното около подготвяния W213!

Card image cap
Toyota демонстрира смелост с C-HR

23
юни
2016

Японците настъпват здраво – C-HR изглежда смайващо и се движи много пъргаво. За първи път седнахме в автомобила и се повозихме в него

Card image cap
Идва смаленият Espace

16
февр.
2016

Семейният ван Scenic ще бъде оборудван серийно с 20-цолови джанти – необичайно

Card image cap
Електрическото бъдеще на VW

22
авг.
2016

С цяла флотилия от електромобили VW слага ново начало. Ще ви покажем най-важните модели

Card image cap

В последния брой:

Архив >