Volvo V40 на старо – хечбек за пример

0311
2023

Спортен и динамичен дизайн, качествена изработка – Volvo V40 определено има с какво да се похвали. Употребяван екземпляр от модела се продава в Дюселдорф за близо 27.000 лева.

През 2012 г. Volvo представи второто поколение на V40, което беше лансирано през 1996 г. В продължение на десетилетия V-то в името означаваше популярните ръбести комбита в портфолиото на шведския производител, който от 2010 г. е част от китайския гигант Zhejiang Geely Holding. Втората генерация на V40 обаче се превърна в компактен автомобил с пет врати, който се превърна в истински бестселър в гамата на Volvo.

В момента автокъща в Дюселдорф предлага употребявано Volvo V40 Momentum T3 от 2012 г. от първи собственик на пробег само 26 860 км. Типично за Volvo, V40 поставя стандарти по отношение на безопасността за времето си: „шведът“ е първият модел в света, оборудван серийно с въздушна възглавница за пешеходци. Тя трябва да предпазва пешеходците, като ги предпазва от твърдото предно стъкло.

Мултифункционалният кожен волан на регулируемата по височина кормилна колона е част от богатото оборудване на това употребявано Volvo V40.

При първия тест преди повече от 10 години AUTO BILD оцени високо качеството на изработка и визията на автомобила. Освен това Volvo печели ценни точки и с интелигентни решения като дигитално табло и осветен скоростен лост, както и три дюзи за миене на стъклото върху капака и голям брой асистиращи системи за безопасност.

Бензинов двигател с мощност 150 к.с.

Обявеното за продажба в Дюселдорф Volvo V40 Momentum T3 се задвижва от бензинов двигател с работен обем 1596 куб.см и мощност 110 кВт (150 к.с.), комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия. Разходът на гориво е 5,4 л/100 км (комбиниран).

ОЩЕ ОБЯВИ ЗА VOLVO V40 НА СТАРО

Според описанието на продавача това употребявано Volvo разполагало с пълна сервизна история. То е оборудвано с всесезонни гуми и е първа регистрация от декември 2012 г. Прегледът пред TÜV е валиден до септември 2025 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин