Volvo V40 на старо: компактен, спортен – и на добра цена

2311
2023

С V40 през 2012 г. Volvo атакува по-младите клиенти. Компактният „швед“ беше конкурент на BMW Серия 1, Audi A3 и VW Golf, но не постигна главоломни продажби. Това е една от причините V40 да бъде спрянo oт производство през 2019 г.

Но ако V40 ви допада като алтернатива на Golf и компания, си заслужава да огледате пазара на употребявани автомобили. Въпреки че моделът не може да бъде поръчан като нов от около пет години, все още се намират екземпляри в топсъстояние – при това на страхотни цени.

Заради сравнително слабото търсене на шведския компактен модел и дългия период от края на продажбите предлагането е доста оскъдно. В момента в онлайн борсата на AUTO BILD се продават само 279 употребявани Volvo V40 – в това число влизат и някои екземпляри от първото V40, което се продаваше от средата на 90-те до 2004 г.

На борда на малкия швед има множество екстри, които не са обичайни за този клас – дори и днес.

Ако малко стесните параметрите на търсенето и се ориентирате само към автомобили, регистрирани след 2016 г. и с пробег максимум 40 000 километра, остават едва 17 обяви – при които цените варират от 30 до 44 хил. лева.

Турбобензинов екземпляр втора употреба

Доказателство, че си заслужава да потърсите старо базово Volvo може да си струва, е обявата за това Volvo V40 T3 Geartronic, което се продава от MGS Motor Group Sachsen в Дрезден, Германия. „Шведът“ с четирицилиндров турбомотор със 152 к.с. е с първа регистрация от октомври 2019 г., идва от втори собственик и досега е изминал само 16 700 километра. Технически и визуално, това V40 изглежда в отлично състояние.

Що се отнася до оборудването, компактният модел няма основание да се притеснява от по-модерните си конкуренти. V40 във варианта на оборудване Momentum разполага с Full LED фарове, навигационна система, отопляеми седалки, камера за заден ход и двузонов автоматичен климатик. Като ново Volvo-то в тази версия е струвало почти 66 хил. лева. С оглед на смешния пробег цената от 21 875 евро (ок. 43 000 лева) е много добра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин