/ Volvo EX90 ще поддържа новата HD карта на Google

Volvo EX90 ще поддържа новата HD карта на Google

Във Volvo EX90, LiDAR, камери и радари, заедно разбират по-добре заобикалящата ви среда и да ви помогнат да бъдете в безопасност. За да подобрим допълнително нашите технологии за асистирано шофиране и да достигнем до автономно шофиране в бъдеще, ние  се нуждаем от начин да разпознаваме околната среда в детайли – както непосредствено пред Вас, така и на по-големи разстояния отвъд завоите.

Влезте в Google HD Maps – изчерпателна карта, създадена специално за производителите на автомобили, която предоставя изключително подробна и актуална пътна информация.

Продължавайки дългогодишното си сътрудничество с Google, Volvo Cars и нейният стратегически филиал Polestar ще бъдат първите производители на автомобили, които внедряват HD карти в своите автомобили, започвайки с наскоро представените Volvo EX90 и Polestar 3.

Чрез интегрирането на HD картата на Google шведите ще могат да обединят данните от сензорите във Volvo EX90 с прецизните данни за пътната лента и локализацията на Google, за да се улеснят функциите за полуавтономно шофиране като помощ при смяна на лентата и Volvo Cars Pilot помощна технология.

 „Добавянето на Google HD Maps в нашата бъдеща гама автомобили бележи разширяване на стратегическото ни сътрудничество с Google, отразявайки нашия ангажимент да работим с технологични лидери“, казва главният оперативен директор и заместник главен изпълнителен директор Хавиер Варела. „Внедряването на Google HD Maps в нашите предстоящи автомобили ще ни помогне да предложим на нашите шофьори по-приятно шофиране и в бъдеще ще допринесе за въвеждането на безопасно автономно шофиране.“

„Въз основа на нашата дълга история на картографиране на света, новата HD карта на Google е проектирана специално за производителите на автомобили и предоставя изчерпателни данни за състоянието на лентата и локализацията, които са от решаващо значение за захранването на следващото поколение системи за асистирано и автономно шофиране“, казва Йорген Беренс, вицепрезидент и генерален мениджър на Geo Automotive, Google. „Развълнувани сме да продължим да си партнираме с водещи автомобилни производители като Volvo, за да подобрим безопасността и комфорта на шофьорите навсякъде.“

Тази пътна информация, комбинирана с данните от LiDAR на Volvo EX90 и други сензори, ще бъде обработена чрез основната компютърна система на автомобила, захранвана от NVIDIA DRIVE AI Platforms Xavier и Orin.

„Zenseact се гордее, че работи заедно с Volvo Cars и Google по внедряването на тази променяща играта технология за асистирано, а по-късно и автономно шофиране“, казва Одгард Андерсон, главен изпълнителен директор на Zenseact. „Това ще играе важна роля в нашето пътуване към нулеви сблъсъци.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин