Volvo Cars Tech Fund направи инвестиции в два стартиращи бизнеса в Израел


23
юли
2019

Производителят на премиум автомобили Volvo Cars инвестира в две обещаващи стартиращи компании в Израел чрез инвестиционния си фонд Volvo Cars Tech Fund. Компаниите UVeye и MDGo имат седалище в Тел Авив, където Volvo Cars участва в DRIVE, програма, която от 2017 г. подпомага млади компании от сектора на мобилността. С нейна помощ UVeye и MDGo развиват бизнеса си през последните години.

MDGo е компания, специализирана в разработването на медицински изкуствен интелект. Чрез използването на съвременна технология за машинно обучение, тя цели да спаси много човешки животи, като се увери, че хората се лекуват според специфичното им нараняване след инцидент с автомобил.

Технологията на MDGo ще комбинира данни с медицински познания в реално време от автомобила по време на инцидент. Целта е да се направят автоматични предварителни прогнози за вида на нараняванията, които екипите за спешна помощ вероятно ще открият на мястото на инцидента.

Тези данни ще бъдат предавани на физическите лица, претърпели травма, както и на екипа за спешна помощ. Това ще се случва чрез платформа, базирана на „облак“, служеща за подобряване на лечението на хората, които са участвали в произшествия. Технологията има потенциал да намали вероятността от усложнения и последващите сериозни наранявания и смъртни случаи. 

„Технологията на MDGo има за цел да направи нещо, което е близо до сърцата ни, нещо, което спасява човешки животи.„, казва Заки Фасихудин, главен изпълнителен директор на Volvo Cars Tech Fund и добавя още: „Тяхната мисия като компания съвпада с нашата във Volvo Cars, така че сме щастливи да подкрепим продължаващото развитие на MDGo.“

Другата инвестиция на Volvo Tech Fund, e за компанията UVeye, която е разработила модерна технология за автоматичнa външнa проверка и сканиране на автомобили за повреди, вдлъбнатини и драскотини. Volvo Cars не само инвестира в компанията, но също така обмисля да използва технологията на UVeye за провеждане на пълна външна проверка на автомобили, след като бъдат произведени.

Volvo Cars смята, че по този начин може допълнително да подобри качеството на автомобилите, които излизат от завода, и да гарантира, че дори и малки дефекти ще бъдат забелязвани. Технологията може да се използва и по време на различните етапи в логистичния поток, както и при дилърите. 

„Премиум стандартите за качество са в основата на марката Volvo и ние се интересуваме от възможностите, които предлага технологията на UVeye.“, казва г-н Фасихудин.

Volvo Cars Tech Fund заработи миналата година и инвестира в startup технологии с висок потенциал по целия свят. Инвестициите са насочени към стратегически технологични тенденции, които трансформират автомобилната индустрия, като например изкуствен интелект, електрификация, автономно шофиране и услуги за цифрова мобилност.

От 2018 г. Volvo Cars Tech Fund инвестира в редица компании, включително Luminar Technologies, водеща фирма в разработването на модерна сензорна технология за автономни автомобили; Varjo, производител на висококачествени очила за виртуална реалност; и Zum, услуга за споделяне на пътувания за деца.

Още по темата

Card image cap
КАТ с акция за колани

15
мар.
2016

В рамките на операция на TISPOL от 14 до 20 март пътните полицаи ще проверяват и за ползването на обезопасителни каски от мотористи и техните спътници

Card image cap
Toyota: електромобилите все още не са готови за масовия потребител

19
ное.
2017

Пред германско издание председателят на Борда на директорите на Toyota Motor Corp споделя, че електомобилите все още не са готови за задволяване на масовите транспортни нужди

Card image cap
Окончателно: без знаци пред камерите!

22
юни
2017

Регистрацията на автомобилите с пиян водач ще бъде прекратявана

Card image cap

В последния брой:

Архив >