Volvo Cars ще произвежда електрически двигатели в Шьовде, Швеция


11
дек.
2020

Компанията планира да започне самостоятелно производство до средата на десетилетието

Volvo Cars ще асемблираелектрически двигатели в завода си в Шьовде, Швеция, и планира да установи цялостно собствено производство до средата на десетилетието. За тази цел компанията ще инвестира 700 милиона шведски крони през следващите години.

Компанията се ангажира да се превърне в премиум производител на електрически автомобили и се стреми 50% от глобалните й продажби да се състоят от напълно електрически автомобили до 2025 г., а останалите от хибриди.

Дейностите в Шьовде са част от историята на Volvo Cars още от основаването на компанията през 1927 г. Добавянето на производството на електрически двигатели ще означава, че историческата земя в Шьовде ще бъде част и от бъдещето на компанията.

По-рано тази година Volvo Cars обяви, че инвестира значително във вътрешния дизайн и разработване на електрически двигатели за следващото поколение автомобили Volvo. С планираните инвестиции в Шьовде, сега се правят първите стъпки към производството на електрически двигатели от компанията.

На първо време съоръжението в Шьовде ще сглобява електрически двигатели. На по-късен етап компанията възнамерява да имплементира пълния производствен процес за електрически двигатели в обекта в Швеция.

Първото Volvo от 1927 г. се задвижва от двигател, създаден в Шьовде,“ сподели Хавиер Варела, старши вицепрезидент в отдел Индустриални операции и качество. „Екипът е висококвалифициран и ангажиран да покрива най-високите стандарти за качество. Така че е важно точно те да бъдат част от нашето вълнуващо бъдеще.

Поемайки ролята на двигателя с вътрешно горене в автомобилното инженерство, електрическите двигатели са основен градивен елемент на електрическите автомобили, заедно с батерията и електрониката. Взаимодействието между тези три компоненти е от решаващо значение при разработването на първокласни електрически автомобили.

Собственото разработване и производство на електрически двигатели ще позволи на инженерите на Volvo Cars да оптимизират допълнително както тях, така и цялата електрическа гама в новите Volvo автомобили. Този подход ще позволи на инженерите да постигнат допълнителни постижения по отношение на енергийната ефективност и цялостната производителност.

Проектирането и разработването на електрическите двигатели на компанията се извършва в Гьотеборг, Швеция и Шанхай, Китай. По-рано тази година Volvo Cars откри нова лаборатория за електрически двигатели в Шанхай, в допълнение към текущото развитие на електрическите двигатели в Гьотеборг, Швеция и модерни лаборатории за батерии в Китай и Швеция. Останалите дейности в завода в Шьовде, фокусирани върху производството на двигатели с вътрешно горене, ще бъдат прехвърлени към отделно дъщерно дружество на Volvo Cars, наречено Powertrain Engineering Sweden (PES). PES е предназначено да бъде обединено с работата на Geely, както беше обявено по-рано.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин