Volvo Cars стартира първата по рода си актуализация на софтуера по въздуха при XC40 Recharge


4
мар.
2021

Потребителите на XC40 Recharge в Европа ще получат редица актуализации, включително нови функции и подобрения

Volvo Cars представя първата си актуализация на софтуера по въздуха (OTA) при XC40 Recharge, първият изцяло електрически автомобил на компанията.

Съвсем скоро, потребителите на XC40 Recharge в Европа ще получат редица актуализации, включително нови функции и подобрения на стабилността на информационно-развлекателната система на автомобила.

Въвеждането на OTA актуализации означава, че клиентите вече не трябва да посещават сервиз, за да се насладят на най-новия софтуер и нови, актуализирани функции на своето електрическо Volvo.

Това също така означава, че новото Volvo вече не е най-доброто, когато напусне фабриката, а продължава да се подобрява с течение на времето, когато стартират допълнителни OTA актуализации.

Предимствата на актуализациите по въздуха са очевидни“, сподели Хенрик Грийн, главен технологичен директор. „Вчера все още трябваше да посетите сервиз, за да получите най-новите актуализации за автомобила си. Днес просто щракнете OK и вашето електрическо Volvo ще се погрижи за останалото. Не може да бъде по-лесно.

Функциите, включени в тази последна актуализация на софтуера, са нов базов софтуер за основните електронни системи на автомобила, увеличаване на скоростта на зареждане и подобрен обхват на шофиране.

Има и актуализации на операционната система Android Automotive, която задвижва информационно-развлекателната система на автомобила, както и важна корекция на грешки при задвижването, свързана с безопасността.

И накрая, софтуерният пакет включва и актуализации на различни елементи като Bluetooth свързаност, климатични таймери, ръководство за дигитално управление на автомобила и 360-градусова камера.

Актуализацията се предлага автоматично и шофьорите на XC40 Recharge трябва да приемат само изтеглянето и инсталирането.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин