Volvo Cars и POC провеждат първи в света crash тест с велосипедна каска, удряща се в автомобил

0306
2019

Volvo Cars обединява усилията си с водещата шведска марка за спортни стоки POC в поредица от тестове, провеждащи се за пръв път в света, свързани със сблъсъци между велосипедни каски и автомобили. Това е част от иновативен изследователски проект, който има за цел да подобри безопасността на велосипедистите по пътищата.

Това партньорство е още една амбициозна стъпка, водена от основната ценност на Volvo Cars – да повиши безопасността за всички участници в пътния трафик чрез сътрудничество и обмен на знания.

Инцидентите между велосипеди и автомобили често могат да доведат до сериозни наранявания или смърт. Затова Volvo Cars има ясна стратегия за избягването им, изцяло с помощта на технологии за повишаване на безопасността.

Проектът на Volvo и POC се състои от редица специално разработени тестове в известните изследователски центрове за безопасност на Volvo Cars в Гьотеборг, Швеция. Те са част от по-широк проект за изследване на видовете дълготрайни наранявания, които велосипедист може да получи при сблъсък с автомобил. 

По време на тестовете, велосипедните каски на POC се поставят на манекени, които се монтират на тестова площадка. Оттам те се насочват към различни зони на предния капак на статичен автомобил Volvo, с различна скорост и под различен ъгъл.

Тестовете се основават на вече съществуващите защитни способи, свързани с протекцията на колоездачите. Това позволява на Volvo Cars и POC да направят пряко сравнение между велосипедисти, които носят каски и тези, които избират да не използват такива.

Текущите процедури за тестване на здравината на каските са доста опростени. Те се изразяват в пускане на каски от различни височини върху плоски или наклонени повърхности, без да се взема под внимание превозното средство. Проектът на Volvo и POC има за цел да подобри и развие тези тестове.
 
Опитът от изследователския проект ще помогне на POC да направи своите каски по-безопасни в случай на злополука с автомобил. Също така тестовете ще дадат ценни познания на Volvo Cars относно тези инциденти, което ще спомогне за бъдещото развитие на технологиите за безопасност.

 „Този ​​проект с POC е добър пример, показващ нестихващия ни пионерски дух по отношение на безопасността.“, заяви Малин Екхолм, ръководител на Центъра за безопасност на Volvo Cars, и допълни още: „Често разработваме нови методи за тестване на опасни сценарии. Нашата цел е не просто да изпълним законовите изисквания или да преминем рейтингови тестове, а използвайки реални ситуации от трафика, да разработим технологии, които допълнително да подобрят безопасността.“

С над 60 международни награди за безопасност, иновации и дизайн, POC е изградила репутация на компания, която се стреми към иновации, с които да намали пътните инциденти.
 
„Подобно на Volvo Cars, безопасността винаги е била наша мисия и задвижва всички наши идеи и иновации.“, казва Оскар Хус, ръководител на отдел „Разработка на продукти“ в POC. „Чрез  тясното сътрудничество с научните лидери в POC Lab, ние се стремим да достигаме и да въвеждаме нови идеи за безопасност.“

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин