Volvo Cars внедрява Google приложения с гласови команди

0805
2018

Google Assistant, Google Play Store и Google Maps влизат в следващото поколение инфотейнмънт система на шведската компания

Volvo Carsобяви съвместната си работа си с технологичната компания Google по внедряване на редица приложения с възможност за гласова команда. Google Assistant, GooglePlay Store, GoogleMapsи други услуги, ще се предлагат със следващото поколение инфотейнмънт система Sensus, базирана на операционната система Android. Планира се партньорството на Volvo Cars с Google в бъдеще да обогати и усъвършенства взаимодействието между потребителя и неговия автомобил.

Освен приложенията и услугите, разработени от Google и Volvo, и внедрени в колата, клиентите ще имат достъп и до хиляди допълнителни приложения, налични в Google Play Store и оптимизирани за базираните на Android инфотейнмънт системи.

„Услугите на Google в автoмобилите на Volvo ще ускорят развитието на иновациите в сферата на свързаността“, заяви Хенрик Грийн, старши вицепрезидент по проучването и развитието във Volvo Cars.

„Скоро Volvo водачите ще имат директен достъп до хиляди приложения, които ще направят ежедневието в колата още по-лесно и приятно“.

Google Assistant осигурява гласова команда на основни функции, като контрол на климатика, пускане на музика и изпращане на съобщения. Очаква се тази дигитална интеграция да намали разсейването на водача и да му помага да съсредоточи вниманието си изцяло върху пътя.

Google Maps ще позволи на следващото поколение Sensusсистема да актуализира трафик данните и пътните карти в реално време, да информира водача за актуалната ситуация на пътя и да предлага алтернативни маршрути спрямо трафика в момента.

Новината днес идва като част от стратегическите отношения на Volvo Cars с Google, обявени през 2017 г., когато автомобилният производител анонсира, че следващото му поколение инфотейнмънт система ще бъде на базата на платформата Android на Google.

Шведската компания се ангажира да развива стратегически взаимоотношения и с други партньори, за да разшири още повече богатата гама от услуги за свързаност, които предлага на клиентите си.Volvo Cars също така продължава да разработва и свои собствени приложения, софтуерни решения и услуги за свързаност.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин