Volvo Cars бележи стабилен ръст

Продажбите затвърждават възходящия тренд на компанията за четвърта поредна година


20
юли
2017

Volvo Cars отчита отлични финансови резултати за първото полугодие на 2017 г. Компанията достигна оперативна печалба от 6,8 милиарда шведски крони, спрямо 5,6 милиарда за същия период на миналата година, увеличавайки пазарния си дял в Европа и отбелязвайки значителен ръст на продажбите в Китай.

Приходите за първото полугодие на тази година са нараснали до 99,1 милиарда шведски крони от 84,2 милиарда за първите шест месеца на 2016 г., докато маржът от оперативна печалба се е повишил на 6,8%, спрямо 6,6% година по-рано, въпреки сериозните инвестиции на компанията в нови модели и технологии. Продажбите за първите шест месеца на годината отбелязват 8.2 % ръст и достигат 277 641 автомобила. Този резултат недвусмислено потвърждава възходящия тренд на Volvo Cars за четвърта поредна година.

“Отчитаме отлични резултати, като същевременно инвестираме солидни ресурси в нашата трансформация. Успехът ни се затвърждава”, споделя Хакан Самуелсън, Президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars.

През първото полугодие на 2017 г. компанията увеличи пазарния си дял в Европа, Близкия Изток и Африка. Продажбите в този регион са нараснали с 6,6 % за периода. В азиатския и тихоокеанския регион, по-специално в Китай, Volvo надмина ръста на пазара и достигна 22,6% скок в продажбите, а в Китай – цели 27,6%. В САЩ резултатите през първото тримесечие бяха повлияни от ограничение в доставките, но възвръщането на ръста през второто тримесечие, както и предстоящият старт на доставки на новото Volvo XC60 предсказват отличен финал и Volvo Cars очакват солиден ръст за цялата година, след силно второ полугодие. И у нас Volvo отбелязва отлични резултати, постигайки 17% ръст в продажбите за първото полугодие на 2017 година. Търговският успех в България се дължи най-вече на Volvo XC90, от който са продадени 28% повече бройки за първите шест месеца на годината.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин