Volvo чества юбилей с тест-драйв върху сняг и лед

Шведският автомобилен производител отбелязва 20 години механично задвижване на всички колела


25
ян.
2017

Volvo cars празнува юбилей с впечатляващ тест-драйв върху замръзналите езера край шведския курорт Оре. Поводът е механичното задвижване на всички колела (AWD: All-Wheel Drive), въведено преди 20 години.

В суровите зимни условия на шведската природа край Оре, Volvо представя най-новите AWD технологии при моделите XC90, V90 CrossCountry и V40 CrossCountry.

„Автомобилите на Volvo са прочути с това, което в Швеция наричаме framkomlighet– възможността да ви отведат където пожелаете, независимо какво е времето. Това е важна част от наследството ни, която показва кои сме и откъде идваме. С електрификацията при AWD технологиите, още повече усъвършенствахме представянето си в тази област. Първото доказателство за това е електрическата задна ос за задвижване на задните колела при хибрида XC90 T8“, заяви Хенри Грийн, вицепрезидент по проучването и развитието във Volvo Cars.

„Колкото повече вървим към напълно електрически автомобили, толкова повече се увеличават възможностите за независимо задвижване на всяко колело, спрямо пътната настилка и предпочитания режим на шофиране. Работата ни в тази посока е част от нашия ангажимент да осигурим на водачите уверено и приятно шофиране, което да им носи чувството за пълен контрол“, допълни Хенри Грийн.

Volvo XC90 T8 R-design

Още по темата

Card image cap
Без маскировка: новото Volvo V90

4
ян.
2016

Volvo обновява своята гама: комбито от висок клас V90 беше заснето от шпионски фотографи. Мястото на премиерата на новия модел все не е ясно

Card image cap
Електрическа тяга за CLS

20
ное.
2017

През лятото на 2018 г. Mercedes ще пусне на пазара третото поколение на CLS с мощна хибридна техника

Card image cap

В последния брой:

Архив >