Volvo ускорява развитието на технологиите за управление без шофьор

0604
2020

Zenuity, компанията за разработване на софтуер за автономно и асистирано управление, ще бъде разделена на две части, за да увеличи максимално потенциала на разработките си.

Първата част е нова самостоятелна компания, която се фокусира върху разработването и популяризирането на автоматизиран софтуер за автономно задвижване. Тя ще бъде собственост на Volvo Cars.

А втората ще се съсредоточи върху непрекъснатото развитие и популяризиране на усъвършенстваните системи за асистенция на водача. Тя ще бъде интегрирана към Veoneer, компанията за оборудване за автомобилна безопасност.

В момента Zenuity е съвместно предприятие на Volvo Cars и Veoneer. В рамките на това сътрудничество, Zenuity е разработила отлична софтуерна платформа за асистенция на шофьора и системи за автономно управление, които предстои да се надграждат и развиват още повече.

Като част от споразумението, операциите на Zenuity и служителите ѝ, работещи в Гьотеборг, Швеция и Шанхай, Китай ще бъдат преместени в новата компания, която ще бъде собственост на Volvo Cars. Операциите и служителите със седалище в Германия и САЩ ще бъдат прехвърлени във Veoneer.

Частта от Zenuity, притежание на Volvo Cars ще се съсредоточи върху разработването на автоматизиран софтуер за автономно задвижване, който ще бъде представен в следващото поколение автомобили, базирани на SPA2 платформата на Volvo. Новата компания ще остане отделна от Volvo Cars и ще управлява собствените си канали за дистрибуция.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин