Volvo се отказва от кожените салони в електрическите си модели


23
сеп.
2021

Volvo Cars заема хуманна позиция към животните при разработването на бъдещите си електрически модели. Техните интериори ще бъдат без кожен салон, като началото ще бъде дадено с новото Volvo C40 Recharge.

Volvo Cars ще продължи да предлага и опции за тапицерия от вълна от сертифицирани доставчици, в стремежа си да осигури във веригата си за доставки пълна проследимост и хуманно отношение към животните.

Решението на компанията да предлага автомобили без кожени салони е продиктувано и от загриженост към негативното въздействие върху околната среда от страна на говедовъдството и обезлесяването на природата. Смята се, че добитъкът е отговорен за около 14% от глобалните емисии на парникови газове от човешката дейност, като по-голямата част идва от говедовъдството.

Интересен факт е, че според скорошно проучване на Volvo Cars и водещата компания за прогнозиране на тенденции „The Future Laboratory“, 2/3 от потенциалните клиенти определят климатичната политика на марката като ключов фактор при покупката на премиум продукт. Същият процент потребители биха искали да виждат въглеродни етикети върху продуктите за по-голяма прозрачност по отношение на тяхното въздействие върху околната среда.

Заключенията в проучването до голяма степен съвпадат с визията на Volvo Cars във връзка с бъдещето на материалите. Шведската компания ще представи изцяло ново семейство електрически модели през идните години. Целта е до 2030 година Volvo да предлага само електромобили и всички те ще бъдат без кожен салон.

В амбицията си да премине към интериори без кожена тапицерия, компанията активно работи за осигуряване на висококачествени и устойчиви източници за много от материалите, използвани днес в автомобилната индустрия.

Например, един от новите интериорни материали на Volvo Cars, Nordico, е създаден от рециклирани материали като PET бутилки, био материали от устойчиви гори в Швеция и Финландия и рециклирани тапи от винарската индустрия. Той поставя нов стандарт в дизайна на луксозни интериори. Материалът ще дебютира в следващото поколение Volvo модели.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин