AUTO BILD България / Volvo пуска на пазара първия си електромобил през 2019 г.

Volvo пуска на пазара първия си електромобил през 2019 г.

Новият изцяло електрически модел ще се произвежда в Китай


19
апр.
2017

Volvo Cars, производителят на премиум автомобили, стартира производството на първия си изцяло електрически модел в Китай, това съобщиха от компанията по време на автосалона в Шанхай. Volvo ще разработи новия модел, използвайки концепцията си за по-малки автомобили. Очаква се първият Volvo електромобил да излезе на пазара през 2019 г.

Решението производството да бъде съсредоточено в Китай подчертава ключовата роля на страната в бъдещото електрифициране на автомобилите и израстването й като важен промишлен център за развитие на автономните технологии.

“Volvo подкрепя напълно стремежа на китайското правителство към по-чист въздух, който отговаря на нашите собствени ценности, свързани с опазването на околната среда, качеството и сигурността на човешкия живот. Вярваме, че електрификацията е пътят към устойчивото развитие“, заяви Хакан Самюелсън, главен изпълнителен директор на Volvo Cars.

Китай е най-големият пазар за електрифицирани автомобили. В опитите да разреши проблемите със задръстванията и влошеното качество на въздуха в градовете, страната си поставя амбициозни цели за увеличаване на продажбите на електромобили и хибриди.

Ангажиментът на Volvo е да продаде 1 милион електрически и хибридни коли до 2025 г. В бъдеще шведската компания планира да предлага на клиентите си хибридна версия на всеки модел.

Още по темата

Card image cap
Най-мощният пикап на света!

13
авг.
2017

С 1261 Нм Ram 3500 Heavy Duty е най-якият пикап на планетата

Card image cap
Суперавтомобил под елхата

30
дек.
2015

По Коледа суперзвездите подаряват суперавтомобили – понякога на половинките си, понякога на самите себе си. Вижте какви автомобили „паркираха“ под елхите им през тази година

Card image cap
Megane R.S. идва на софийския автосалон

5
окт.
2017

Новото Renault Megane R.S. ще бъде представено за първи път в България на Автомобилен салон София тази година.

Card image cap

В последния брой:

Архив >