Volvo пуска електрическо XC90 и собствена операционна система


20
юли
2021

Volvo Cars представи своята бъдеща технологична пътна карта по време на Volvo Cars Tech Moment, онлайн технологично събитие, коетo илюстрира превръщането на компанията в електрически премиум автомобилен бранд и световен лидер в бързоразвиващия се премиум електрически сегмент до 2030 г.

По време на събитието на живо от Гьотеборг, Швеция, компанията даде на публиката първи поглед върху технологиите, които са в основата на бъдещето на Volvo Cars, при което всички следващи поколения автомобили ще бъдат изцяло електрически. Представители на компаниите Google, Luminar, Northvolt и NVIDIA също се присъединиха и дадоха своя принос към събитието.

Volvo Cars Tech Moment включи набор от ключови бележки и интерактивни сесии с въпроси и отговори, които предоставиха нови вълнуващи подробности в области като пътя на компанията към пълна електрификация, нейната амбиция да предприема все по-вътрешни разработки на софтуер, планове й за следващото поколение безопасност и план за въвеждане на автономното шофиране.

Като част от събитието, компанията представи и бъдещия си подход към информационно-развлекателната система и концептуален автомобил, който визуализира своята технологична карта и който показва прозрение за бъдещето на дизайна в чисто електрическата ера.

Следващото поколение автомобили Volvo ще бъде най-сигурното в компанията досега, благодарение на авангардни софтуерни и хардуерни технологии, съчетани с непрекъснати и по-бързи подобрения на функциите за безопасност с помощта на данни в реално време.

Volvo Cars винаги е възприемала основан на данни подход към безопасността, използвайки данни за трафика от реални ситуации, за да разработи нови технологии за безопасност и да направи автомобилите си още по-сигурни. За своето следващо поколение автомобили, Volvo Cars сега се стреми към обработка на данни от клиентски автомобили в реално време, ако клиентите решат да го направят и помогнат на Volvo Cars да направи автомобилите си по-безопасни.

Позволявайки на клиентите да избират и да бъдат част от подобряването на нивата на безопасност и безопасността на движението по този начин, Volvo Cars може да прави непрекъснати и много по-бързи подобрения на своите автомобили, като постоянно подобрява нивата на безопасност. Тези данни ще включват непрекъсната информация за околната среда на автомобила от сензори като LiDAR с висока разделителна способност, доставени от технологичната компания Luminar.

Освен съвместната работа с ключови партньори Volvo Cars ще предприеме и вътрешна разработка на софтуер, тъй като привлекателността на автомобила все повече се определя от софтуерните функции, а не от традиционните автомобилни атрибути.

Следващото поколение изцяло електрически модели на Volvo, включително напълно електрическият наследник на XC90, ще работи със собствената операционна система (OS) на Volvo Cars, наречена VolvoCars.OS, за по-бързо и по-гъвкаво развитие. Заедно с по-честите актуализации по въздуха на автомобилите на клиентите през целия им живот, целта на компанията е да подобрява автомобилите на Volvo всеки ден.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин